Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,

Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Glede na to bo konec tedna minus, je zdnji čas za škropljenje z bakrom?_________________lp
Davorin
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Saj se bo še otoplilo. Tudi decembra smo še škropili!_________________Narava vse povrne!
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Išče se posvojitelj odraslega grma sorte Bluecrop Wink .
Imam dva grma, oba sta se z leti razširila, tako da se grm lahko razdeli na tri dele; vsak ima en stari poganjek, ki se naslednje leto izreže, ter nekaj novih, že rodnih.
Predlani sem grma rigorozno pomladil, letos sta že rodila.

Dobil sem zamenjavo obeh grmov (ki je nisem mogel odkloniti Wink ), vendar eden ostane doma. Čeravno sorta ne slovi po ekstra okusu, pa je za mene najbolj neproblematična pri vzgoji
- idealno za začetnike, ali tiste ki ne marajo škropiti .... Rolling Eyes
Okus se zelo približa najboljšim z redčenjem plodov!_________________mfranc
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Ja če se še ni javil kdo drug, bi jih jaz vzel, ker ravno pripravljam mesto za borovnico._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Idealno za tiste brez D. Suzukii ...
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Daniel R, se ti jutri javim na ZS._________________mfranc
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Vrgel ven eno linijo malin Kweli in zamenjal z borovnicami Ozarkblue.

Mirosanove sadike so stare 2 leti in niso ravno za na razstavo - nimajo neke lepe oblike, ogromno je zelo tenkih vejic, tako da po friziranju ob sajenju ostane par skrajšanih kolkor-tolko močnih glavnih vej, pri kaki sadiki tudi samo ena.

Tu je po moje izgubljeno eno leto napram primeru, da bi imel srečo in našel zelo lepe sadike. Ampak OK. Ni ravno da nimamo ničesar, preden ne obrodijo.

V še eno bivšo malinovo linijo pridejo Fajntimove 3-letne Liberty, te pa so precej lepe.

V tej primerjavi je sicer Ozarkblue apriori v malo šibkejšem položaju, ker se vsaj po mojem vtisu naravno bolj razveša - širi kot precej pokončne, jasneje oblikovane Liberty. Recimo, da je Ozarkblue kot jablana, Liberty pa kot sliva Smile
ferdo36

Imam višek nekaj vreč spec. mineralnega sadjarskega gnojila N-P-K
6-12-22 + 21S(žveplo)+ 2Mg. Gnojilo je namenjeno borovnicam, je pa zelo primerno za vse sadje. Cena 15 e vreča 25 kg. Možna je tudi dostava.
Napiši na ZS ali pokliči na 041 745 777.
Lp. Ferdo_________________Narava vse povrne!
ferdo36

Crtj!
Ena od redkih slabih strani Ozarbluka je, da ima zelo šibke veje in potrebuje
obvezno vezanje. Ima pa toliko dobrih lastnosti, ki odtehtajo šibke veje._________________Narava vse povrne!
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ja, tako. So pa že od malin tam koli, pripravljeni za žico in bo ravno prav.

Zanima me tudi gnojilo, ampak z dostavo v MS bo verjetno težka.
Odgovori