Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zdravilna zelišča

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

figula je napisal/a:

Saj, ime je drugačno - rastlini sta si zelo podobni ..... se mi zdi Confused

Po sliki ja, v resnici pa ne. Ginura ima precej večje sočne liste in sočno steblo, kot špinača recimo, Pitino steblo in liste bi po sočnosti bolj primerjala z rudbekijo. Ginure še nisem videla cveteti, Pita pa kaj hitro požene v cvet. . Različni sta tudi po zdravilnih učinkovinah. Sta pa res daljnji sorodnici.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Še kdo goji brahmi? Kakšni so rezultati?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hojla. Brahmi - Bacopa monnieri - res me zanima njena vzgoja, še vedno, pa bi še enkrat povprašal - jo še kdo goji? Jo kdo uporablja? Svoje čase je bila kar popularna za vzgojo, se mi zdi.
Odgovori