Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2021

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Paprika 2021

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Danes sem pregledala semena paprik in sestavila seznam. Novi sta Zulu in Largo de Reus. Candy Cane sem imela letos prvič. Nekaj semen F1 mi je še ostalo od lani, nekaj bom pa posejala svojih, da vidim, kaj bo zraslo.

-Candy Cane F1
-Candy Cane F2
-Devetka
-Karamela – 2 semeni
-Largo de Reus
-Zipser Turkenspitz
-Zulu
-Ljubov dlan
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Kakorkoli obračam in poskušam z raznoraznimi sortami, ostaja Ljubov dlan prvi in glavni favorit. Jih bom kot glavno in večinsko sorto sejal tudi naslednje leto.
Pa še Mini oranžne, Early Sensation, Red Bull ter Golda F1.

Morda me tukaj navdušite za kakšno sorto, po možnosti bolj zgodnjo. Wink
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz bom standardno gojila:
- Ljubov dlan,
- oranžne, rumene, rdeče minice in pa
- čili papričice/zvončke._________________naredimo svet lepši
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Nad papriko sem malce obupala, ker klimatske razmere niso ugodne. Naslednje leto nameravam kupiti šest standardnih sadik hibridov in to je to. Še kar uspevajo sladki feferoni in čili zvonček. Mogoče bi mini paprike tudi.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Iz kupljene lepe rumene babure sem vzel semena in napravil test kaljivosti, od peth semen imam štiri maale sadikce, bravo jaz.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

@češnca - ne vem, če si že probala, teglci (in par sadik notri) se v tem primeru veliko bolj obnesejo.
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

kate je napisal/a:
@češnca - ne vem, če si že probala, teglci (in par sadik notri) se v tem primeru veliko bolj obnesejo.

Ja, nameravam posaditi kakšen čili v lonec naslednje leto. Sezona je enostavno prekratka.

@pep -pri papriki je starost semena ključen dejavnik. Vsako leto je najbolje imeti sveže. Seveda bodo semena iz kupljene vzklila. Cool
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

češnca: tudi "vodina" mini oranžna papričica se čudovito obnese v loncu in do konca dozori na toplem. Sicer imam vse v loncih, a ne dovolj primernega prostora, da bi jih pred mrazom umaknila na toplo. Tisto malo svetlega in toplega prostora je zato rezerviranega za mini oranžne. Mimogrede: hvaležne so za dnevno rosenje.
Odgovori