Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika - Capsicum annuum
Razen sprednjih dveh podolgovatih rdečih, ki jih zorim za seme (desno Ajvaruša in levo Kozji rog) nobene več ni - nekaj jih je šlo v džuveč za ozimnico, nekaj za filano papriko, nekaj za grizt pri fruštku, nekaj pa v šobsko solato za južno
Tiste oranžne na vrhu kupa so v bistvu Soroksari - rumene babure. Nisem vedela, da postanejo s časom oranžne.
Oranžno Afrodito, rdečo Ramiro in Mini chocolate bell pa še kar čakam
greeny je napisal/a: |
Kdor je sejal vodine oranžne paprike... Ima kdo oranžne? Moje so samo temno zelene, večina jih je tudi postala ožganih od sonca, pa so hitro popadale, ampak oranžna ni postala nobena, čeprav je kakšna tudi že dlje gor. So pa sicer nekam podolgaste in manjše kot takrat . |
Ne bodi nestrpen, greeny, bodo, bodo oranžne. Moja sadika ima trenutno 12 odraslih paprik (in kar nekja mladičkov), ena je od včeraj oranžna (dve sem že pred nekaj tedni pobrala, imam spravljena vsa semena, jih je malo v vsaki), druge so popolnoma zelene.
Potrpi in eno jutro boš opazil, kako konica ene postaja oranžna, zvečer bo oranžne pol zjutraj cela. Pusti, da postane tako globoko oranžna, kot kaka res oranžna pomaranča. Je sladka in dobram mmmmmmmmmmmm.
Pri meni se je pa Mini chocolate bell na balkonu končno začela barvati - ena je že rjava
Afrodito pa še kar čakam. Plodovi so ogromni, ampak še kar zeleni. Sem upala, da ko pridem z dopusta, da bo končno oranžna, ampak očitno rabi dooooooolgo časa
Ajvaruša, Kozji rog in Kurtovska kapija tudi že postopoma rdečijo, le Ramiro se ne da - rastline so bogato obložene, ampak še čisto zelene. Morda so poznejše kot ostale tri...
Kozji rog in Ajvarušo (Ljubov dlan?) sem že 'zaklala' in pobrala seme. Obe sta bili lepi in okusni, da je kaj - je videti spodaj
Upam samo, da se ni skrižalo seme - pobrala sem ga iz prvega plodu vsake vrste, da čimbolj preprečim križanje.
[/img]
Afrodito pa še kar čakam. Plodovi so ogromni, ampak še kar zeleni. Sem upala, da ko pridem z dopusta, da bo končno oranžna, ampak očitno rabi dooooooolgo časa
Ajvaruša, Kozji rog in Kurtovska kapija tudi že postopoma rdečijo, le Ramiro se ne da - rastline so bogato obložene, ampak še čisto zelene. Morda so poznejše kot ostale tri...
Kozji rog in Ajvarušo (Ljubov dlan?) sem že 'zaklala' in pobrala seme. Obe sta bili lepi in okusni, da je kaj - je videti spodaj
Upam samo, da se ni skrižalo seme - pobrala sem ga iz prvega plodu vsake vrste, da čimbolj preprečim križanje.
[/img]
Irenca, krasne so!
Ajvaruša se nekoliko razlikuje od Ljubovega Dlan-a, ker je Ljubov Dlan popolnoma ploščat, kot dlan, zato to ni isto _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ajvaruša se nekoliko razlikuje od Ljubovega Dlan-a, ker je Ljubov Dlan popolnoma ploščat, kot dlan, zato to ni isto _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A