Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2021

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Notranjka, hvala. Sicer sem pa že naročila oba..._________________naredimo svet lepši
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Danes sem pregledala vse zapiske na temo paradižnikov v mojih vrtnarskih dnevnikih (od 2003 dalje).
Iz zapisanega sledi, da sem paradižnike sejala najbolj zgodaj 15.2., najkasneje pa 9.3. Običajno sem jih sejala med 22. in 28.2.

Tako jih bom letos predvidoma sejala 26. ali 27. februarja._________________naredimo svet lepši
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Pregledujem semena in delam izbor sort za letos.
Našla sem semena paradižnika Carte veri, če se ne motim sem ga pobrala na Paradajzaniji 2019. Pozna kdo? Na slikah Paradazmanije tistega leta ne najdem nič, na spletu pa tudi ne.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bi šlo lahko za napačen zapis?
Tiana

Muha, čisto možno tudi to seveda.
Vendar po slikah s Paradajzmanije nisem našla nič podobnega. Tudi pod carte vert google nič ne najde. Več idej pa nimam.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ni druge pomoči kot: posadi in čakaj, da te prijeto preseneti. Wink

Kaj pa kaj v smeri "verde" ? Tule je nekaj od daleč podobnega: https://pixers.it/carte-da-parati/pomodoro-verde-60333827
Nazadnje urejal/a muha 04 Feb 2021 14:59; skupaj popravljeno 2 krat
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi mene zanima, kakšen paradižnik bo zrasel. Tiana, če si vzela semena, ti je bil najbrž všeč.
V temi Paradajzmanija 2019 smo nekateri napisali, kaj bomo prinesli in najbliže temu imenu je Tinkov Costal valle, najbrž Coastal valley, a na spletu sem našla samo tole: https://garden.org/plants/view/590965/Tomato-Solanum-lycopersicum-Coastal-Valley/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Matic je v 2014 imel na svoji listi "Chille verde".
Tiana

Hvala vsem za komentarje in iskanje neznanca.

Stvar je taka, da imam že med znanimi sortami težke dileme, kaj posejati glede na kapacitete.

Potem je še to, da sem na Paradajzmanijo takrat pripeljala dva ljubitelja paradižnika. Sem skoraj sigurna, da sta to sorto onadva izbrala. Vse izbrane sorte sem potem jaz fermentirala, zato so se semena sedaj znašla v nabirki.

Zato sem tule povprašala, če bi kdo slučajno vedel za katero sorto gre.

No, do sejanja paradižnika je še kar nekaj časa, tako da si mogoče še premislim do takrat in posejem eno seme iz firbca.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Takole, 42-dnevni od Brbr so že v solariju.
No, pravzaprav sta le dva. Seme super lepo kalilo, v 3-4 dneh sta bila zunaj.

Me prav zanima, če bo enkrat tudi meni uspelo pridelati prve paradižnike že maja ?!

------
Odgovori