Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2021

Odgovori
ahonen

Odgovor Napisal/-a ahonen »

Pozdravljeni,

ste letošnja semena že dali v zemljo?
Jaz sem dal prvo rundo (9.2.) v nek substrat kupljen v tušu, drugo rundo pa v univerzalni substrat iz tuša ki je bil veliko cenejši.
Ista semena, rezultat pri drugi rundi pa groza.
Kaljenček pogleda ven in ga pobere...bi rekel da je kriv substrat.
Sem gledal substrat od Plagrona in sicer Royalmix...vanj bi sadil tretjo rundo..Ima kdo izkušnje s tem substratom in pa glede na to da sem stran vrgel en mesec - ali sem pozen s sajenjem? Sadil bom večinoma okrasne čilije in pa jalapenote.
Brankec
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Brankec »

Vzemi raje http://www.c-dornig.si/default.aspx?ID=196&category_groupid=57&catalogue_itemid=12
v njo sej in pikiraj in za sajenje naprej v večje lonce.
ahonen

Pa veste kako se da prek te strani narocit in koliko je cena?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Cena 70l vreče je okoli 10 evrov, vsaj lani je bilo toliko. Najbrž je treba iti kupit kar tja. Povprašaj. Malo naprej je še vrtnarija Čož. Tam imajo tudi ta substrat.
ahonen

Pa veste mogoce za kaksnega prodajalca ki nudi dostavo za ta substrat?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ahonen, to je profi substrat in je malokje, če sploh še kje naprodaj.
Neuhaus N8 in sorodni se dobino marsikje, tudi po KZ, videno, recimo v Laškem prejšnji teden. Malo več šote, a vseeno kvalitetna. Če bi imel vpisano v profilu, kje si, bi ti lažje svetovali.
ahonen

Tako kot se rekli, malokje se ga da dobt...evo zdaj sem dodal še kraj. Sem iz Koroške.

metuljc je napisal/a:
Ahonen, to je profi substrat in je malokje, če sploh še kje naprodaj.
Neuhaus N8 in sorodni se dobino marsikje, tudi po KZ, videno, recimo v Laškem prejšnji teden. Malo več šote, a vseeno kvalitetna. Če bi imel vpisano v profilu, kje si, bi ti lažje svetovali.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Spletno trgovino ima Humko, a je strošek dostave tako visok, da bi za ta denar lahko v trgovini kupil 2 vreči. Potelefoniraj v okoliške prodajalne, kje jo bodo gotovo imeli. Omeni le N8, če boš vprašal za Neuhaus, ni rečeno, da bodo vedeli za kateri substrat gre (moje izkušnje).
ahonen

Velja, bom. Hvala lepa!
Samo še tisto moje zadnje vprašanje...kako je s časom sejanja? Kot sem omenil sem vrgel 1 sončen mesec stran zaradi neustreznega substrata. Sejal bom jalapenote in okrasne čilije ki nimajo veliko SHU. A bi znal bit problem s časom?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

N8 je OK, čisto soliden, ampak še boljši je pa N2, ki je prav namenjen za plodovke.
Tudi po izgledu je bolj fin in temnejši kot N8. Jaz nimam problema, ker ga vse poslovalnice KZ Domžale vsako leto imajo. Ne vem pa, kako je na Koroškem.

Skratka, Neuhaus N2 me še nikoli v 4 letih ni razočaral !
Odgovori