Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,

ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Ta prodajalka pojma nima. To kompleksno gnojilo se praviloma uporabi jeseni,
spomladi pa amonsulfat. To gnojilo za borovnice ima premalo dušika. Škoda, da nisi bližje, jaz imam amonsulfata veliko. Če ne dobiš AS uporabi ureo, vendar
pol manj tj. 4 dag 3x. Dušik pa moraš dodati, ker drugače bo zastala v rasti.
Ps. Lani so imeli AS v Slogi v Kranju._________________Narava vse povrne!
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

No, v Slogi v kranju tudi pravijo, da tega nimajo.
V kalii so mi svetovali, naj za zakisanje uporabim ureo. Tudi Ferdo, pravite, naj ureo. Upam, da se to pa lazje dobi
Sicer pa sem vceraj grmickke obsula z malo preperelega konjskega gnoja, pa sem danes ugotovila, da je to napaka. Brala sem, da je to bazicno gnojilo.
Torej najbolje, da popraskam proc in raje obsujem kako gozdno zemljo iz smrekovega gozda, po vrhu pa se zdrobljene smrekove veje Wink
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Kalia? Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Laughing Laughing Laughing Laughing

Komedijanti brez znanja, znajo samo obljubljat in nakladat. Edino, kar imajo na visokem nivoju, so cene.. Samo stran

Tudi v Živexu sem že opazil AS!

Drugače pa, iščite K-fert

http://agrochem.si/pratiko-205n-58so3/

Res je, zelo zastarelo... . Rolling Eyes Še enkrat, stran od Kalie. Na sploh pa o nasvetih ne sprašujem več neizobraženega, bleferskega, lenega trgovskega osebja slo trgovin. ker se raje zlažejo in blefirajo kot da priznajo,da se ne izobražujejo._________________NM
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Irenca je napisal/a:
No, v Slogi v kranju tudi pravijo, da tega nimajo.
V kalii so mi svetovali, naj za zakisanje uporabim ureo. Tudi Ferdo, pravite, naj ureo. Upam, da se to pa lazje dobi
Sicer pa sem vceraj grmickke obsula z malo preperelega konjskega gnoja, pa sem danes ugotovila, da je to napaka. Brala sem, da je to bazicno gnojilo.
Torej najbolje, da popraskam proc in raje obsujem kako gozdno zemljo iz smrekovega gozda, po vrhu pa se zdrobljene smrekove veje Wink

Tudi jaz sem počel podobno, ne deluje. AS ali nič..._________________NM
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Tu je še ena možnost - sicer so kot kaže tudi tu samo 25 vreče

NovaTec® Nitroriz 32 (+32)
»ES gnojilo«

Dušikovo mineralno gnojilo z žveplom 32 (+32) z zaviralcem nitrifikacije DMPP (3,4-dimetil pirazol fosfat).

Sestava:
32 %
skupni dušik (N); 12 % amonijski dušik, 20 % sečninski dušik
32 %*
žveplov trioksid (SO3), topen v vodi
0,8 %
DMPP (3,4-dimetil pirazol fosfat)
*12,8 kg čistega S v neposredno dostopni, sulfatni obliki v 100 kg gnojila.
Ne vsebuje kloridov.

Opis:
NovaTec® Nitroriz je stabilizirano gnojilo z visokim deležem dušika in žvepla*, namenjeno zlasti dognojevanju in maksimiranju količine in kakovosti pridelkov ter zmanjšanje izgub dušika s spiranjem in izhlapevanjem.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Irenca!
Če imaš koga, ki hodi v Lj. ali na naš konec, naj se oglasi pri meni v nasadu in
bo dobil AS kolikor ga bo želel.
Lp. Ferdo_________________Narava vse povrne!
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Ferdo, morda pa pridem kar sama Very Happy Wink Hvala za ponudbo.
Bom prej pisala na ZS, ker imam v kratkem pot mimo Lj, samo se ne vem, kdaj Cool
Sicer sem pa nasla na Vetisini spletni trgovini Amonijev sulfat, saj to je to, ane? Ogromen zakelj sicer. 25 kg, za dobrih 16€. Veliiiiik robe Laughing Evo, pri Ferdotu plan A, v Vetisi plan B Wink
robertg

Odgovor Napisal/-a robertg »

Nasvet prosim

Imam borovnico v loncu, letos gre v zemljo. Mi jo pa ob cvetenju nekaj napade in gre 90% cvetov v franže. Kaj je to in kako ukrepat, da se mi letos to ne ponovi. Slike so od lani. Predlani je bilo enako. Drugače pa rastlina celo leto raste brez problemov, tudi plodovi, kar jih preživi spomladanski napad, so zdravi in okusni, samo malo jih je.

[/img]
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Najbrž kar cvetna monilija.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tole sicer ni o cvetni moniliji, članek je pa vseeno zanimiv.

Monilija ameriških borovnic

In še posebej faza v razmnoževanju glive, pa tako ljubko izgleda:
Odgovori