Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gobarjenje 2021

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Gobarjenje 2021

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tukaj je novo (korona) leto in z njim seveda tudi nova sezona nabiranja gob. Brez tega pri meni skoraj ne gre.

Upam, da bo bolj uspešna kot lanska, ko sem nabral verjetno najmanj gob v zadnjih 10 letih. Sploh z jurčki je bilo res skromno.
Res pa je tudi, da se niti nisem preveč trudil z iskanjem. Ker so bila poročila s terenov ne preveč navdušujoča,
niti nisem prav velikokrat namensko gobarit, sem raje čas porabil za kaj drugega.
Pa še v sadovnjaku in na vrtu je bilo toliko pridelkov, da bolje, da gob sploh nisem prinesel domov ...
Tako ali tako pa imam še predlanske gobane v kozarčkih !

Že nekaj dni me je firbcalo, kako je z marčevkami, danes sem se pa odločil, da grem preverit.
Nekaj se je skrivalo pod listjem :

------
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ab, lepa bera._________________Lp, Živa
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Čestitke. Do zdajle še nisem slišall, da že rastejo v osrednji Sloveniji.
Andrej Banko

Pa tak čas je, da naj bi rasle. Zadnjič je bilo nekaj malega dežja, do včeraj se je že sicer skoraj čisto osušilo.
Dejasko že takrat konec februarja, ko so bili tisti res topli dnevi, razmiljal, da bi šel pogledat, pa se potem nisem odločil, ker je bilo takrat pa res suho.

V ponedeljek ali torek bi znalo biti spet zanimivo, ampak se mi verjetno ne bo dalo.
Glavno, da sem jih enkrat letos malo nabral. Torej marčevke 2021 - kljukica ! Wink
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Marčevke, pri nas jih baje ni - in tudi jaz jih ne videvam. Je to kvalitetna goba?
Andrej Banko

No, v petek zjutraj sem šel malo po čemaž in vmes za hec pogledal še za mavrahi.
Našel sem tega reveža, enega in edinega :

Danes sem šel ponovno malo pogledat. Ni bilo nič več, očitno jih zebe ...

------
Andrej Banko

Predvčerajšnjim našel 7 majhnih, danes pa že en malo več.
Počasi mogoče kaj bo ...

------
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

nam delaš skomine - še dobro, da prodajajo v trgovini ostrigarje, šitake..._________________Lp, Živa
Andrej Banko

Ostrigarje in šiitake lahko tudi sama doma vzgojiš. Ni huda znanost, sploh ostrigarji menda zelo zlahka zrastejo.
Poglej temo o gojenju gob ...

Danes po službi spet skočim pogledat.
V nedeljo in včeraj sem bil malo len.
Odgovori