Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2013
voda je napisal/a: |
... .... verjemite, zelo okusno je. tudi tisti ki ne marajo čilijev bodo zagrizli vanje. lpvoda |
voda, to je pa zares prekrasno pripravljeno in aranžirano. Ti si prava umetnica
Ne dvomim, da je bil tudi okus in celoten kulinaričen užitek enkraten.
voda je napisal/a: |
enkrat ko bo veliko čilijev se bomo lotili take pojedine. lpvoda |
meni najbrž ne bo treba dvakrat reči Nazadnje urejal/a orlica 05 Sep 2013 12:31; skupaj popravljeno 1 krat
Orlica ne pretiravaj. Plamenka velja, samo za polnjenje so potrebni bolj ovalni ali okroglasti čiliji, ker hudirjevo dolgo časa traja polnjenje. drugače ideja ni slaba, mogoče kdaj uspemo na kakšnem srečanju kaj narediti.
še en majhen slikovni recept vama povem. masa je kar hočeš, ali kaj ti ostane od čilijev, ali jo na novo narediš. jaz sem zmešala ostanek mase (opisane zgoraj pri čilijih) vsem skupaj dodala še dve konzervi tune in v vsako navadno papriko vrinila še slani filet ali dva . v maso sem zmešala nasekljane sveže čilije (lahko tudi ne) in nekaj žlic prej kuhane riže. postopek je enak kot pri prejšnjem receptu. tudi zelo okusno krasna predjed oz. priloga.
na fotkah sta opazni dve sorti melancana. zaviti tako, za enkrat v usta (malo večja). navadne paprike pa skoraj moraš rezati. dobro je da ta hrana odleži čez noč na hladnem (jaz nisem imela kaj za spraviti ker je sproti odhajalo). tunjevinin okus zelo dopolni narezana čebula. lpvoda
še en majhen slikovni recept vama povem. masa je kar hočeš, ali kaj ti ostane od čilijev, ali jo na novo narediš. jaz sem zmešala ostanek mase (opisane zgoraj pri čilijih) vsem skupaj dodala še dve konzervi tune in v vsako navadno papriko vrinila še slani filet ali dva . v maso sem zmešala nasekljane sveže čilije (lahko tudi ne) in nekaj žlic prej kuhane riže. postopek je enak kot pri prejšnjem receptu. tudi zelo okusno krasna predjed oz. priloga.
na fotkah sta opazni dve sorti melancana. zaviti tako, za enkrat v usta (malo večja). navadne paprike pa skoraj moraš rezati. dobro je da ta hrana odleži čez noč na hladnem (jaz nisem imela kaj za spraviti ker je sproti odhajalo). tunjevinin okus zelo dopolni narezana čebula. lpvoda
voda je napisal/a: |
dober večer, načrt je bil takšen: oranžne navadne papričice naj bi bile osnova, katere sem križala s čilijem (posadila eno ob drugo). pri tem sem upala, da se bo oranžna papričica "oljutila". plod sem imela namen polniti z različnimi nadevi. a narava dela tako kot ona hoče. |
mfranc je napisal/a: |
Voda, saj veš da jih lahko "oljutiš" s kakšnim De Lux čilijem, dodanim v polnilo . Sam si tako pomagam pri jalapenčkih ... . |
Eeh, Voda, vidiš da sem samo odgovoril na tale tvoj odstavek .
Drugače pa zanimiva varianta ovijanje paprike z jajčevci - škoda, da nisi to že prej napisala. Bi probal z jalapeni. Sicer pa so drug teden spet na sporedu.
Samo bi jih probal oviti s presnim jajčevcem, oziroma, če bi se preveč zažgali, zapekli na žaru, bi čez jajčevec ovil še slanino ...
Kaj misliš?
Uf, in ravno danes so za kosilo jajčevci, zelooo primerni za ovijanje http://cdn2.bigcommerce.com/server3100/3gfq7le6/products/101/images/295/Eggplant_Fengyuan_Purple__28482.1374725326.1280.1280.jpg
LP_________________mfranc
Plamenka je napisal/a: |
MFranc, dobro sušilnico imaš. Tudi jaz sem lani sušila v takem rastlinjaku. Eni pa čilije obesijo na vrvico. Se tam predolgo sušijo? |
Hja, kaj pa vem ... .
Sem pred leti na špagi sušil Cayenne čilije, cele. In se kar dobro posušijo; seveda pa so znani da imajo čisto tanko meso.
Te "debelostenske" pa najmanj prepolovim in so danes na mreži že dobro osušeni, skrčeni in je med njimi veliko zraka. Za cirkuliranje zraka .
Mogoče bi se celi habaneroti na vrvici posušili takrat, ob 40 °C (i nešto sitno ), še bolj sigurno prepolovljeni.
Počakam na prihodnjih 40 stopinj v senci - ko bo na podstrešju 60 stopinj .
LP_________________mfranc