Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sempervivum - netresk
Sem se sama sebi čudila, od kod v tistem dvodnevnem sivem mokrem vremenu toliko volje, moči in veselja za te nasade (imam še enega, ki mu manjka ravno en kamen. Verjetno od sadik indiga in siline, ki sem jih presajala pred tem _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Tile so od nekdaj pri hiši.
Tele rdečkote sem pa dobila od Muhe, se mi zdi, morda pa od Plamenke? Kakorkoli, hvala darovalki. Imajo nekoliko manjše listke od naših domačih, vendar so precej bolj gosto postavljeni in famozno Fibonaccijevo zaporedje je še bolj izrazito. Imam občutek, da se tudi hitreje razmnožujejo, kar bi bilo super, če je res. Tisti naši so obupno počasni.
Tele rdečkote sem pa dobila od Muhe, se mi zdi, morda pa od Plamenke? Kakorkoli, hvala darovalki. Imajo nekoliko manjše listke od naših domačih, vendar so precej bolj gosto postavljeni in famozno Fibonaccijevo zaporedje je še bolj izrazito. Imam občutek, da se tudi hitreje razmnožujejo, kar bi bilo super, če je res. Tisti naši so obupno počasni.
Melona, mislim, da sem ti te rdeče jaz dala na srečanju pred tremi leti v gostilni na vašem koncu. Pred petimi leti sem jih kupila šest, sedem različnih sort v Hoferju in te rdeče pri bližnji vrtnarki. No, Hoferjevi so taki: dve sorti sta naredili preprogico v nekdanjih kamnitih kanalizacijskih ceveh, drugi pa bolj kot ne životarijo. Ti rdeči pa so nekaj srednjega po razraščanju.
Hči se že nekaj časa gre lonč(e)no vrtnarjenje . Lani se je lotila tudi netreskov. Tole so njeni prvi cvetovi;
se jim pa vidi, da so barve še precej vodene. Pa vse ostalo tudi.
Malo sem si osvežil spomine na netreske; je že več kot pet let, odkar so se odselili z našega vrta.
Po slikah sodeč vidim, da imajo nekateri zelo dolge cvetne vejice, drugi pa imajo cvetove čisto "pri tleh".
Različne sorte, predobra zemlja, preslaba (za netreske normalna zemlja?
Mene pa zanima, je kdo poskusil cvetne vejice prikrajševati, ko se še ne pokažejo cvetni brsti? Je možno, da bi se s tem "zgodilo" več krajših cvetnih vejic?_________________mfranc
se jim pa vidi, da so barve še precej vodene. Pa vse ostalo tudi.
Malo sem si osvežil spomine na netreske; je že več kot pet let, odkar so se odselili z našega vrta.
Po slikah sodeč vidim, da imajo nekateri zelo dolge cvetne vejice, drugi pa imajo cvetove čisto "pri tleh".
Različne sorte, predobra zemlja, preslaba (za netreske normalna zemlja?
Mene pa zanima, je kdo poskusil cvetne vejice prikrajševati, ko se še ne pokažejo cvetni brsti? Je možno, da bi se s tem "zgodilo" več krajših cvetnih vejic?_________________mfranc