Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Narcissus - narcisa

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tako imam tudi jaz, a še ni zacvetela. Medtem mi cvetijo te, nekaj jih je pa še v popkih. Rastejo mi mešano. Ker narcis nimam označenih, do pomladi že pozabim, kje so katere.

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ooo, pri tebi že pestro, lepe so!
Uporabniški avatar
Plamenka

Ja, zdaj so že kar oživele. A letos jih bom morala označiti, da jih bom nekaj izkopala ven, ker jih je ponekod preveč in se potem tam, dokler se listi ne posušijo, redijo redijo polži.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Kakšne lepe narcise. Sem štela in naštela 19 različnih cvetov pri meni (zgolj po naključju, pred leti sem kupovala vreče čebulic), pa vidim tukaj še nove.
Le en šop ni pognal cvetja, ima osmojene konice listov._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Plamenka

19 je pa veliko. Sama imam okoli 10 različnih, če so še. Nekaj jih je propadlo.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

naključno, kupovala sem npr. decembra, ko so bili popusti v trgovinah, jih sadila ob njivi (proti voluharju, je pameten in jih samo obide). Imam dva zgrešena nakupa mini narcis, nisem dobro pogledala višine. ampak vseeno, prostora imajo veliko. Tiste, ki so toplšne, so seveda letos polomljene. Sem jih fotkala, ampak jih je preveč, da bi vsako posebej dala na shrani.si Embarassed_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Plamenka

Evo, letos sem že drugič prebrala, da so narcise proti voluharjem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

To boš prebrala še mnogokrat, zaradi copy-paste sistema. Včasih opažam prekopirane cele sestavke, od črke do pike. No, pa tudi ljudska modrost to isto razlaga že desetletja. Verjetno do neke mere res deluje, ko je pa sila, hudič še muhe žre, voluhar pa narcise. Wink Zadnji protiukrep, da ne konča od lakote?
Uporabniški avatar
Plamenka

Najbrž res, saj tudi cesarski tulipan menda ne odganja voluharjev.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Nisem še slišal, da bi voluhar jedel narcise....
Običajno se jih ogne, ne sicer na daleč in na široko, a vseeno. Če želi kdo kaj obvarovati, je to najbolje saditi v obroč narcis, se kar dobro obnese. Eni s tega namena narcise sadijo tudi okrog mladih posajenih dreves. No, kakorkoli, škodi zagotovo ne.
rožica
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Odgovori