Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2021

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ja, sem pogledal tisto napoved pet do deset dni, brez negativnih temperatur.

Lepo se sliši, pa verjetno dajo kakšno garancijo za to napoved? Very Happy_________________mfranc
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

cinija1 je napisal/a:
Pozdravljeni
Moja Assimina je bila v polnem cvetju. Sedaj so vsi cvetovi brez življenja. Pa sem upala, da jo bo odnesla, ker je ob hiši. Pa ni bilo tako. Žal.

Upanje ostaja za drugo leto.
lp cinija

Bo še enkrat cvetela, letos.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

ali prav ali narobe razmišljam: ker letos ne bo jabolk, ne bo jabolčnega zavijača in ostalih škodljivcev sadja? Je kdo sistematsko spremljal in videl učinek zmanjšanja pojavnosti zavijača leto po pozebi?_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Tako sem tudi jaz iskal srečo v nesreči in mi je bilo razloženo, da ima rezervno lokacijo na koruzi (Metuljc?).
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Živa, naslednje leto po pozebi je bil še večji nalet zavijača.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Evil or Very Mad hvala za tole._________________Lp, Živa
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Vem, vem, vsi smo sedaj v težkem položaju, sadjarji najbolj.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

A me boste imeli še radi, če vam prilepim tole? Cool Cool Cool

JABOLČNI ZAVIJAČ - HRANILNE RASTLINE

Glavni gostitelji, v plodovih katerih se hrani gosenica so: Malus domestica - jablana (tudi okrasne vrste), Pyrus communis - hruška, Juglans regia - oreh, Cydonia oblonga - kutina.

Ostali - občasni gostitelji pa so še: Prunus armeniaca - marelica, Prunus persica - breskev, Prunus domestica - sliva, Prunus avium - češnja, Prunus dulcis - mandljevec, Ficus carica - smokva, Sorbus sp. - jerebika, Zea mays - koruza.

(VIR: je pa tukaj. Mu je, žal, verjeti. Crying or Very sad
Juarez

Odgovor Napisal/-a Juarez »

Kaže, da bomo jutri in pojutrišnjem spet živčno pogledovali na termometer.

http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/text/
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni

Moja Assimina dvomim, da bo še cvetela, ker so takrat, ko je bilo še topleje, popadali mali cvetni popkeci. To se je zgodilo prvič. Tisti cvetovi tik pred odprtjem, so ostali. Sedaj bodo pa še ta odpadla. Žal.

Sem pa temeljito pregledala in našla 5 popkov, ki so lepo zelenkasti. Tako, da nekaj bo, če bo, vkolikor ne bo še jutri in pojutrišnjem to pomrznilo.

Sem kar žalostna, kaj šele tisti, ki imajo več dreves in tudi še drugega sadja.

cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori