Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sladka batata, sladki krompir - Ipomoea batatas

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Izgleda, da mi bo uspelo vzgojiti sadike... Po tvojem nasvetu, Živa, sem nagnit konec odrezala in postavila nazaj v vodo. zdaj so na dnu celo odgnala koreninice, poganjkov pa je vsak dan več...

Vprašanje, ki sledi: kdaj so poganjki godni za saditev? teli moji še ne, a ne?

IMG-20210407-074709_________________naredimo svet lepši
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Brbr ,odtrgam, dam v vodo in ko pogna koreninice posadim.
brbr

Originalnilist, hvala. ravnokar sem pogledal en filmček in vidim, da so moji poganjki še odlično premajhni. No, tudi prav, ker tako in tako nimam prostora še za lončke batat Embarassed_________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Brbr, nekaj sadik vijolične batate lahko dobiš od mene, jih že koreninim v perlitu.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Moja izkušnja: za ukoreninjenje mora imeti poganjek tri razvite vidne liste, če je brez njih, korenin ni in ni._________________Lp, Živa
brbr

Ooo, Metuljc,, torej si uspela "uloviti" vijoličnega. Z veseljem vzamem eno/dve rastlini. Jaz ti bom dala moje oranžne, če želiš.

Živa, se mi je zdelo, da morajo biti večji._________________naredimo svet lepši
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

Meni letos ni uspelo z vzgojo sadik. Ko so imeli gomolji male zelene učke, sem jih prestavila na toplo in so začeli gnit, kalčki so se pa posušili, kljub temu da je bil gomolj v vodi_________________Smeh je sončni žarek duše.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr je napisal/a:
Ooo, Metuljc,, torej si uspela "uloviti" vijoličnega. Z veseljem vzamem eno/dve rastlini. Jaz ti bom dala moje oranžne, če želiš.

Ulov je uspel mojemu nakupovalcu, Embarassed. Tudi on vzgaja sadike.
Domenjeno, izmenjava. In s tem sem rešila še težavo, ker oranžnega nisem sadila. Super. Exclamation Wink
brbr

Sončece, če najdeva kakšno možnost predaje, ti bom z veseljem odstopila kakšen poganjek/sadiko.

Metuljc, z najino menjavop a ne bo problemov, a ne.

Danes sta naši zverinici preverili stanje poganjkov... Ugotovljeno je bilo, da so trije dovolj veliki. Tako sem jih odtrgala in dala koreninit v vodo.

IMG-20210415-070711

Vprašanje, ki sledi: kako globoko v vodo naj segajo poganjki? Prečitala sem, da je potrebno rastline posadit čimbolj globoko, da naredijo več gomoljev. Ali to velja tudi za poganjke - da naredijo korenine tudi po steblu, ki je potoljeno v vodo? Tako nekako kot paradižnik, recimo._________________naredimo svet lepši
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Kako globoko so potopljene sadike, nima veze, saj bo navsezadnje po sajenju delal nove korenine._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Odgovori