Izgleda, da mi bo uspelo vzgojiti sadike... Po tvojem nasvetu, Živa, sem nagnit konec odrezala in postavila nazaj v vodo. zdaj so na dnu celo odgnala koreninice, poganjkov pa je vsak dan več...
Vprašanje, ki sledi: kdaj so poganjki godni za saditev? teli moji še ne, a ne?
Originalnilist, hvala. ravnokar sem pogledal en filmček in vidim, da so moji poganjki še odlično premajhni. No, tudi prav, ker tako in tako nimam prostora še za lončke batat _________________naredimo svet lepši
Meni letos ni uspelo z vzgojo sadik. Ko so imeli gomolji male zelene učke, sem jih prestavila na toplo in so začeli gnit, kalčki so se pa posušili, kljub temu da je bil gomolj v vodi_________________Smeh je sončni žarek duše.
Sončece, če najdeva kakšno možnost predaje, ti bom z veseljem odstopila kakšen poganjek/sadiko.
Metuljc, z najino menjavop a ne bo problemov, a ne.
Danes sta naši zverinici preverili stanje poganjkov... Ugotovljeno je bilo, da so trije dovolj veliki. Tako sem jih odtrgala in dala koreninit v vodo.
Vprašanje, ki sledi: kako globoko v vodo naj segajo poganjki? Prečitala sem, da je potrebno rastline posadit čimbolj globoko, da naredijo več gomoljev. Ali to velja tudi za poganjke - da naredijo korenine tudi po steblu, ki je potoljeno v vodo? Tako nekako kot paradižnik, recimo._________________naredimo svet lepši