Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

MIŠI

sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Tudi pri nas moram zadnje dni pospravljati crknjene miši v sadovnjaku.Sumil sem sosedove mačke, da jih samo umorijo in pustijo.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Pazite, ker bojda razsaja mišja mrzlica je javil NIJZ.
DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

https://www.youtube.com/watch?v=lhuWsmQdsv8

Res je! mene je že napadla. Sicer ni miš. Tudi glodalec ne;)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hudo!!!

Je mogoče, da je rovkam zmanjkalo hrane in da so tiste "miši", ki jih najdevajo mrtve na površinah, pravzaprav rovke? Menda umrejo, če ne dobijo dovolj hrane. Da bi se pa lotile ljudi ??? To vidim prvič.

Kako si se je na koncu znebil?
DavidJ

Ugriznila me je in sem jo frcnil stran ne, ne
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

To lahko pomeni res samo hudo, hudo lakoto, da se spravi na nekaj tako velikega, kot je človek. A pomisli, kako znajo te živalice očistiti njive in travnike nam neželenih prebivalcev.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

muha je napisal/a:
Hudo!!!

Je mogoče, da je rovkam zmanjkalo hrane in da so tiste "miši", ki jih najdevajo mrtve na površinah, pravzaprav rovke? Menda umrejo, če ne dobijo dovolj hrane. Da bi se pa lotile ljudi ??? To vidim prvič.

Kako si se je na koncu znebil?

Rovka se precej razlikuje od miši.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ja, vem, jaz jih ločim, jih pa veliko poznam, ki vse mečejo pod en in isti naziv. Takole gre običajno pogovor: "Glej mrtva miš!" "Ne, rovka je." "Saj pravim, da je miš" Wink

Mimogrede: pri nas smo jim rekli špičmoh - izpeljanka iz nemščine Špitzmaus
DavidJ

Rovka spada med zveri.

Pri nas ji pravijo špižem.

Incindent se je začel takole. Z sinom sva šla na sprehod , ko je čez sprehajalno pot tekla tale žverca. Z nogo sem ji parkrat zaprl pot, da ni mogla v želeni smeri. Po ene treh omejitvah me je imela zadosti in se me lotila.

Na srečo sem jo uspel premagati Laughing
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

DavidJ je napisal/a:
Rovka spada med zveri.

Pri nas ji pravijo špižem.

Nak, med zveri pač ne. Sodi v red Rovke in krti, včasih je med žužkojede, očitno je zdaj uvrstitev malo modernejša.
Odgovori