Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sweet Dumpling - Cucurbita pepo
-
- Site Admin
Sweet Dumpling - Cucurbita pepo
(Prenos iz arhiva)
Ena izmed najlepših buč. Plodovi so majhni in po podatkih z interneta se skladišči 3-4 mesece. Okus ima po kostanju in je primerna za polnjenje. Ima vreže, vendar je manj bujna kot ostale buče, zato je primerna tudi za manjši vrt. Naslednje leto bom nekaj rastlin gojil na opori, da vidim kako se tam obnese.
Tukaj pa še je primerjava s hokaido bučo
Tukaj pa še je primerjava s hokaido bučo
Eno sem danes spekel v pečici zraven krompirja. Je zelo trda in jo le stežka prerežeš. Ko pa ti to uspe, pa je potrebno le odstraniti številno in drobno seme. Nato jo narežeš na krhlje(je idealne oblike za to) in jo daš v pečico. Okus je božanski in zelo spominja na kostanj. Prav tako je kožica užitna, saj je zelo tanka.
Na mojem vrtu bo stalnica!
Na mojem vrtu bo stalnica!