Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2021

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem za sejanje vedno uporabljala Biobrazdo. Tisto leto, ko je bil požar v Kemisu, pa je bilo s to zemljo (vsaj pri meni) nekaj narobe, sejanci niso šli nikamor. Tako sem poskusila Klasmanov substrat. Sejanci so odlično uspeli. Zdaj kombiniram. Za sejanje plodovk uporabljam Klasmanovo, za ostala sejanja (solate, kolerabice,....) in za sajenje v lonce pa Biobrazdo, ki je zdaj spet v redu in sem z njo zelo zadovoljna._________________naredimo svet lepši
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Kaj je čilije korona pobrala??? Wink

Tudi moji rezervni so se nekam zavlekli, sem jih komaj opazil ...
- dve sadiki Shishito, siromašnejša (po skovilih) žlahta od Padrone, že cvetita, ampak tudi zato, ker ju je nujno za presadit

- ena sadika Aji Jobito, tudi kar lepa - glede na to, da ta sorta začne zelo "nabito", nodiji, v tem primeru z listi, se kar drenjajo po višini; pozneje se raztegnejo._________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pri meni so čiliji bolj ubogi, saj so že nekaj časa v gajbicah v rastlinjaku in jim je bilo najbrž premrzlo. Nekaj je sicer malo večjih, recimo CGN23209, cvetov pa ni, razen mutanti jih imajo. Še bolje, se vsaj semena ne bodo skrižala.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mojim se pa že pošteno mudi iz lončkov. So veliki, nekateri tudi cvetijo. Dren je pa v toplih gredah na terasi nepopisen, tako se ne počutijo najbolje. Nelaj dni bodo že še potrpeli, upam.

V soboto cem bila v BTCju na tržnici in ugotovila, kakšno bogastvo imam na terasi - sadike čilijev so cenili na 5€..._________________naredimo svet lepši
mfranc

Brbr, tvoji so sigurno Bio in si jih podvrednotila Wink .

Jaz sem jih manj kot teden dni nazaj šele presadil v končne lončke - za posaditev na grede. Isto velja za paprike in jajčevce.
Nekateri imajo popke, večina ne. Vendar so čisto OK, glede na to kako pozno sem jih sejal. In glede na pričakovano muhasto vreme imajo še dosti časa da pojačajo.

Nekaj sem jih naknadno namenil za lončno vzgojo, tudi še ne cvetijo, te pa bom še nosil na toplo, čim se vreme zopet skisa.

Aja, zgoraj omenjeni trije mi delajo napoto, lahko jih kdo pride iskat._________________mfranc
Nazadnje urejal/a mfranc 11 Maj 2021 10:43; skupaj popravljeno 1 krat
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

N'č bat, nekaj se le dogaja (na polici v službi), sicer pa je še vse bolj majhno in čaka na presajanje, ko bo dovolj toplo.

Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

To ni majhno, ampak veliko, za vrhunec sezone! up
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja, nekaj je še od lanske jeseni, nekaj pa od letos. Pozna se ogromna razlika v dobro ogrevanem in svetlem prostoru obrnjenem na jug. Poleti ga sicer zastre listje na bližnjem drevju in je sonca manj, pozimi pa dobi več svetlobe. Le obračati je kar naprej treba in ročno opraševati.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bicikel: A so to tisti, ki si jih šetal gor in dol, ko si bil v toplicah?
mfranc

Bicikel, tri moje terase zamenjam za eno tvoje službeno okno! Very Happy_________________mfranc
Odgovori