Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Črni koren - Scorzonera hispanica
-
- Site Admin
Črni koren - Scorzonera hispanica
(Prenos iz arhiva)
Da,jaz sem ga imela kar precej let.
Lani pa mi je prišel v ta del vrta voluhar in tako smo letos brez.
Je pa bil zasajen kot trajnica in mi je res bil všeč ker v tej mrzli notranjski zimi preživi zunaj.
Zelo nezahtevna kultura,mi smo uporabljali tudi surovega.Enostavno sem ga samo naribala za k zeleni solati.Včasih sem ga dodala tudi v zelenjavno juho ali sem ga dala kuhati med krompir (za pire krompir)._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Lani pa mi je prišel v ta del vrta voluhar in tako smo letos brez.
Je pa bil zasajen kot trajnica in mi je res bil všeč ker v tej mrzli notranjski zimi preživi zunaj.
Zelo nezahtevna kultura,mi smo uporabljali tudi surovega.Enostavno sem ga samo naribala za k zeleni solati.Včasih sem ga dodala tudi v zelenjavno juho ali sem ga dala kuhati med krompir (za pire krompir)._________________~~~~****~~~~****~~~~
Črni koren je odlično dopolnilo ostali zelenjavi na vrtu.Pri nas ne vem, zakaj ni bolj popularen, saj je enostaven za vzgojo. Notranjka, hvala za informacijo o tem, da ga lahko imaš kot trajnico.Vsako pozno jesen ga izkopljem kot korenje. Se pravi, da ga enostavno pustiš v zemlji in izpuliš naslednje leto? Pustiš, da zacveti, odvrže seme? Ni mi čisto jasno tole. Najbrž kavica po zdravilnem popoldanskem spancu še ni prijela, .
Danilo je napisal/a: |
Črni koren je odlično dopolnilo ostali zelenjavi na vrtu.Pri nas ne vem, zakaj ni bolj popularen, saj je enostaven za vzgojo. Notranjka, hvala za informacijo o tem, da ga lahko imaš kot trajnico.Vsako pozno jesen ga izkopljem kot korenje. Se pravi, da ga enostavno pustiš v zemlji in izpuliš naslednje leto? Pustiš, da zacveti, odvrže seme? Ni mi čisto jasno tole. Najbrž kavica po zdravilnem popoldanskem spancu še ni prijela, . |
Mi je škoda da gredo hranila v cvet in seme in zato pustim samo 1 sadiko v cvet.Ostale porežem čim jih nastavijo._________________~~~~****~~~~****~~~~