Gobarjenje 2013
-
Na Konjiški gori so že!!! lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
-
mfranc, in kakšno je stanje na Pokljuki? Gob je baje dovolj, gobarjev pa tudi?
Današnja tura na tisočaka v listnat teren, kar mi niti malo ne leži, saj se prehitro znajdejo pod čevljem.
Jurčki so bolj "frišni" kot v nižjih predelih (ravno pravšnji za vlaganje), pa tudi ostalih neužitnih gob ni kaj dosti.
Za dobro jutro nas je pozdravila ga. Marela,

nato so se v svoji pravi luči pokazali tisti, po katere smo prišli

sem ter tja se najde tudi kakšna družinica

mladenke, katere bi bilo greh odpeljati s seboj

zelo poredko pa se najdejo takšni manekeni

Današnja tura na tisočaka v listnat teren, kar mi niti malo ne leži, saj se prehitro znajdejo pod čevljem.
Jurčki so bolj "frišni" kot v nižjih predelih (ravno pravšnji za vlaganje), pa tudi ostalih neužitnih gob ni kaj dosti.
Za dobro jutro nas je pozdravila ga. Marela,

nato so se v svoji pravi luči pokazali tisti, po katere smo prišli

sem ter tja se najde tudi kakšna družinica

mladenke, katere bi bilo greh odpeljati s seboj

zelo poredko pa se najdejo takšni manekeni

-
- Kraj: Ljubljana
Ja, že danes je bilo gobarjev zelo veliko, jutri si ne upam niti ugibati koliko jih bo
.
Danes sem bil gor z znancem, z njim hodiva gor več kot 40 let. Danes sva bolj tipala Pokljuki pulz
; sva pa zelo malo prehodila. Recimo en teren in pol; v najslabšem primeru ponavadi vsaj tri različna področja, ali pa več; če se le da.
Zato je moja ocena zelo relativna. Ja rastejo, ampak na segmentu ogromne Pokljuke, kjer sva bila, nič hudo posebnega. Nič kapitalcev, ki pogledajo iznad borovničevja in ti mimogrede napolnijo košaro. In nič starih, ki so že zeleni in ubogi. Oboji bi lahko bili tudi že pobrani od množice.
Ni pa bilo tudi veliko podmladka, ki komaj pogleda iz zemlje - ampak opisujem že scenarij za res vrhunsko bero.
Bolj me je "nerviralo"
, da ni bilo lisičk, predvsem pa nikjer zapeljivih spremljevalk, rdečih mušnic
.
Rastli so bolj na vlažnih lokacijah, Pokljuki še vedno manjka moče. Upam še na kakšno dobro letošnjo "berbo" .
Aja, nabral sem vrečko mladih štorovk, komaj so začele rasti.
LP_________________mfranc

Danes sem bil gor z znancem, z njim hodiva gor več kot 40 let. Danes sva bolj tipala Pokljuki pulz

Zato je moja ocena zelo relativna. Ja rastejo, ampak na segmentu ogromne Pokljuke, kjer sva bila, nič hudo posebnega. Nič kapitalcev, ki pogledajo iznad borovničevja in ti mimogrede napolnijo košaro. In nič starih, ki so že zeleni in ubogi. Oboji bi lahko bili tudi že pobrani od množice.
Ni pa bilo tudi veliko podmladka, ki komaj pogleda iz zemlje - ampak opisujem že scenarij za res vrhunsko bero.
Bolj me je "nerviralo"

Rastli so bolj na vlažnih lokacijah, Pokljuki še vedno manjka moče. Upam še na kakšno dobro letošnjo "berbo" .
Aja, nabral sem vrečko mladih štorovk, komaj so začele rasti.
LP_________________mfranc