Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Iris - perunika
Za perunike pravijo, da so neproblematične. Tudi sama sem imela dolga leta takšne izkušnje, a mokra in mrzla pomlad jim ni pogodu, saj so se letos nanje zgrnile vse bolezni in škodljivci. Najprej so začeli gniti nekateri rizomi. To sem nekako sanirala z Amylo-X in lesnim pepelom, zdaj pa je glivično obolenje napadlo liste, za nameček pa sem opazila na nekaterih listih majhne črne hroščke - bolhača. Tudi polža seveda, a tega sem že odstranila. Ker ni nič pomagalo, sem šla včeraj ponovno v vrtnarsko apoteko, kjer sem dobila Ortivo za glivično obolenje in Karate zeon za bolhače. Žal moram čakati, da preneha deževati, najbrž do pojutrišnjem, potem jih bom najprej špricala z Ortivo, ker je to najbolj nujno.
Zaenkrat cveti le Blue denim, ki je nabolj zgodnja, pa tudi zdrava.
Zaenkrat cveti le Blue denim, ki je nabolj zgodnja, pa tudi zdrava.
Kot sem omenila danes na zoomu, imam zopet probleme s perunikami. Ne vem ali je škodljivec ali bolezen. Že drugo cvetno steblo se je nenadoma povesilo. Prvega žal nisem poslikala, izgledalo je malce objedeno na eni strani. Žal so slike slabe tudi od druge perunike, ker sem jo najprej poškropila z Neem tonikom, malo zaradi škodljivcev, malo pa, da bi se okrepila. Na tem steblu ni videti opaznih poškodb. Tudi listi rumenijo, enako je pri prvi peruniki, ki se ji je to zgodilo.
Na drugi in tretji sliki je cvetno steblo še ene perunike, ki je sicer trdno, a je poškodovano.
Na četrti sliki je malce objedeno cvetno steblo, vendar ostaja trdno. Ne vem, od česa je, kot tudi ali je enaka poškodba, kot na prvi sliki.
Na drugi in tretji sliki je cvetno steblo še ene perunike, ki je sicer trdno, a je poškodovano.
Na četrti sliki je malce objedeno cvetno steblo, vendar ostaja trdno. Ne vem, od česa je, kot tudi ali je enaka poškodba, kot na prvi sliki.
Bila sem v apoteki. Prodajalec je rekel, da je gniloba. Dobila sem Score, če bo kaj pomagalo. Upam, da bo jutri suho vreme, kot je napovedano, da bom sploh lahko škropila.
Tajci, pri perunikah, ki so se že precej razrasle, eno cvetno steblo manj ni problem, imam pa veliko novih perunik s samo enim rizomom, te bi pa res rada ohranila in seveda tudi nestrpno pričakujem nove cvetove, potem se pa zgodi tole tik pred cvetenjem. Ta, ki je zbolela včeraj, je Louis D`Or, prejšnja pa Attention please. Obe bi cveteli prvič.
Tajci, pri perunikah, ki so se že precej razrasle, eno cvetno steblo manj ni problem, imam pa veliko novih perunik s samo enim rizomom, te bi pa res rada ohranila in seveda tudi nestrpno pričakujem nove cvetove, potem se pa zgodi tole tik pred cvetenjem. Ta, ki je zbolela včeraj, je Louis D`Or, prejšnja pa Attention please. Obe bi cveteli prvič.