Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2021
-
- Kraj: Domžale
Andrej Banko je napisal/a: |
Jaz bom v petek posadil na prosto 8 - 10 sadik. 6 jih je pa že en teden v rastlinjačku. |
mi imamo vse zunaj že tri tedne, sosedje pa že ves kot mesec dni. seveda je paradižnik pod streho ampak ne v rastlinjaku. jasno pa je, da manjka toplote, saj rastejo plodovke prepočasi._________________NM
Seveda sort je kar nekaj. Na obeh bokih sadim češnjevce, da se lahko razrastejo tudi malo v širino:
Apero
Chang Li
Princip Borgese
Iva's Sweet White (prvič)
Super Sweet 100
Stalnica:
Polarbear, kar 8 sadik.
Teton de Venus
Cuore de Bue
Chocolate stripe
Feuerwerk
Malakhitova Shkatulka
Moskvich
Sicer pa še pelatolandija - vsi prvič:
Piramide - rdeč pelat
San Marcano Redota - rdeč pelat
Zabava/Auria - rdeč pelat
Chuloma - oranžen pelat
Scatalone - rdeč pelat
Za izven abonmaja:
Auriga - oranžen okrogel
Dad's Sunset - oranžen debeli
Kot zgodnje:
Stupice
Bloody Butcher
Skupaj nekaj manj kot 40 sadik. Je naneslo, da sem dobil od mfranca dosti semen pelatov, pa bom poizkusil primerjati, saj bodo rasli drug ob drugem.
No, pa pritožbe glede zalivanja so se izkazale za povsem neumestne. Zna biti, da bo še preveč.
Apero
Chang Li
Princip Borgese
Iva's Sweet White (prvič)
Super Sweet 100
Stalnica:
Polarbear, kar 8 sadik.
Teton de Venus
Cuore de Bue
Chocolate stripe
Feuerwerk
Malakhitova Shkatulka
Moskvich
Sicer pa še pelatolandija - vsi prvič:
Piramide - rdeč pelat
San Marcano Redota - rdeč pelat
Zabava/Auria - rdeč pelat
Chuloma - oranžen pelat
Scatalone - rdeč pelat
Za izven abonmaja:
Auriga - oranžen okrogel
Dad's Sunset - oranžen debeli
Kot zgodnje:
Stupice
Bloody Butcher
Skupaj nekaj manj kot 40 sadik. Je naneslo, da sem dobil od mfranca dosti semen pelatov, pa bom poizkusil primerjati, saj bodo rasli drug ob drugem.
No, pa pritožbe glede zalivanja so se izkazale za povsem neumestne. Zna biti, da bo še preveč.
Bicikel, izvrstna posadka, ni kaj. Ko bo pravi čas, pridem rabutat.
Plamenka, a ne pravijo, da je za plesen potrebna tudi pravšnja temperatura (okoli 24st, če se ne motim).
Tajci, jaz (in tudi drugi, se mi zdi) jih pogosto škropim s sodinim pripravkom, mlekom/kefirjem ali čajem iz preslice. Običajno jih tako uspešno pripeljem v jesen. Plesen se pri meni po navadi pojavi avgusta. Zato sem ravno zaradi paradižnikov za dva tedna prestavila (od zadnjih dni avgusta na drugo polovico septembra) termin običajnih počitnic v Prekmurju, v upanju, da jih bom tako uspešneje varovala v kritičnem času, ko tudi najbolj zorijo._________________naredimo svet lepši
Plamenka, a ne pravijo, da je za plesen potrebna tudi pravšnja temperatura (okoli 24st, če se ne motim).
Tajci, jaz (in tudi drugi, se mi zdi) jih pogosto škropim s sodinim pripravkom, mlekom/kefirjem ali čajem iz preslice. Običajno jih tako uspešno pripeljem v jesen. Plesen se pri meni po navadi pojavi avgusta. Zato sem ravno zaradi paradižnikov za dva tedna prestavila (od zadnjih dni avgusta na drugo polovico septembra) termin običajnih počitnic v Prekmurju, v upanju, da jih bom tako uspešneje varovala v kritičnem času, ko tudi najbolj zorijo._________________naredimo svet lepši