Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

2-3 tedne kasneje ko cepič požene
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hej, hvala ti.
krnekdo

Jasno potem tudi izdatno zamažem s cepilno smolo.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Kadar povijem tudi cepič, odvijem najprej cepič, kasneje še cepljeno mesto. Včasih se čez folijo vidi bel kalus. Odvijem, ko malo potemni.
DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

Včeraj sem šel malo v kontrolo, kako je z marelicami cepljenimi na črni trn. Kar nekaj jih je že lepo odgnalo, pa so vse poganjke v živo požrli polži. Če ne bi bil točno na brstu, ne bi bil siguren. Jezen ko satan....
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

mravlja je napisal/a:
Zanima me, po kolikem času odvijate cepljena mesta.

Cepim vedno na angleško kopulacijo. Povijem z elastiko in zamažem z elastično cepilno smolo. Ne odvijam, saj širjenje debla samo opravi odstranitev povoja._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
krnekdo

krnekdo je napisal/a:
Malo sem bral po tujih straneh, da se določene sorte hrušk pogojno primejo tudi na panešpljo. Pogojno, ker naj bi bilo obvezno ohraniti tudi nekaj vej panešplje zaradi prehrambe korenin.

Dejmo probat Very Happy

Od 6tih cepičev no name hruške sta 2 odgnala, 3 propadli, eden pa še vprašanje kaj bo.
Me zanima, če bo tole rastlo...

Update.

2 sta se prijela. Je pa kot kaže kompatibilnost te sorte slaba, ker ni nobene rasti(ok, bom videl kaj bo letos), ma ok za potrditev, da ta kombinacija lahko deluje.

elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Jaz bi v tem primeru odrezal desni primerek malo nad cepljenim mestom. Še vedno ostane nekaj original listne mase na spodnjem delu panešplje. Če ne, se lahko zgodi, da ostane nekako na stranskem tiru in zakrkne v rasti, ker vsa hranila porabijo deli rastline, ki so više. Pri porabi hranil so vedno dominantni vrhovi...
tako, da bo potrebno poskrbeti tudi za drugi primerek.
krnekdo

Kot prvo panešplja visi dol po zidu. Vrh "drevesa" je na tleh. Veš da tega ne bom rezal.
Kot drugo mi je popolnoma vseeno, kaj se zgodi s cepičema. Cepil sem samo iz firbca, da vidim, če se hruška res lahko prime.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Uh, saj ste pravi "Mengeleji". Rolling Eyes Crying or Very sad
Odgovori