Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bolezni češenj in višenj

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Embarassed Češnje nisem nikoli gnojila, razen založno ob saditvi. Embarassed Saj je kljub temu zrasla v lepo drevo. Tudi moj oče jih ni. Vse drugo sadno drevje ja, češenj pa ne. Jih je sploh treba?
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Drevja nikoli ne gnojim, razen, ko ga posadim. Najšibkejših podlag ne sadim.
Parcela, ki jo imam, je bila v preteklosti slab travnik. Zemlja je bolj ilovnata. Zdi se mi, da drevje raste kvečjemu preveč bujno in ne premalo bujno. S češnjami se kar "mučim", da ji držim kolikor toliko nizke oziroma dosegljive z najdaljšo lestvijo, ki jo imam.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

No, potem pa res ne vem, kaj sploh počnem, ker moji burlatki štrajkata. eno bom izkopala, ker z njo res ni nič. to, ki sem jo fotkala, pa pustim še nekaj časa._________________Lp, Živa
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Živa, potrpljenje reši marsikatero stvar - pri drevesih več kot sekira. Pusti, naj se malo "rihta" po svoje... bo drugo leto boljše.
Odgovori