Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2021

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

mravlja je napisal/a:
Nič ne bo s sušo... - v naslednjem letu štartamo s "Katastrofe 2022" ! Laughing Laughing

https://www.youtube.com/watch?v=ENNmEamxgQU
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Včeraj spravil v želodec za dobro pest češenj z dveh večjih dreves Smile.
Nekaj pa je.
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Itak da nimamo kaj, jaz ne odločam...

Pri nas je že, trava po robovih je požgana, listje na drevesih se obrača skupaj, 10dnevna napoved pa je do 35. Iz najbolj hladne pomladi v najbolj vroče poletje. Deževnice za zalivanje nam je že zmanjkalo, nekaj kar se ni zgodilo še nikoli, temperatur ne spremljam tako podrobno, ampak podatek o vodi je najbolj zgovoren. Potem nam bodo pa rekli da je v povprečju kar ok. Mogoče se letos celo accuweatherju izzide, ko so napovedali da bo ogrožena pridelava hrane v celotni spodnji polovici evrope. Drugače vedno zgrešijo.._________________NM
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

matejos je napisal/a:

Pri nas je že, trava po robovih je požgana, listje na drevesih se obrača skupaj,.

Daj ne nakladaj... Vzemi lopato in malo pobrskaj po tleh, da ne boš prstov uporabljal le za trosenje neumnosti po spletu.
Suhih je par gornjih cm zemlje. Malo nižje je vlage še na pretek, tako da prosim ne kotali bučk o zvijanju listov na drevesih.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

To je res, da je v globini še vlažno. Navkljub obilo jesenskega gnoja, sem dobila njivo kot sahara, razpoke široke par cm in tudi globoke. pa vsako leto veliko zastirke dobi njiva, le časa mi je zmanjkalo za celotno njivo. Še čebulo moram zastreti, pa bo skoraj vsa zemlja pokrita.
Zvijanje listov je mogoče zaradi prevročega dneva. zjutraj je verjetno drugače, ker je še polno rose._________________Lp, Živa
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

[quote="krnekdo"]
matejos je napisal/a:

Pri nas je že, trava po robovih je požgana, listje na drevesih se obrača skupaj,.

Ni vsa država v lj. Na štajerksem ponekod prepoved uporabe vode za zalivanje... Ravno gledam obsežen izkop terena, do globine 2m suho kot poper. Kot da kopljejo v egiptu. Tovornjake pustijo stati, ker se za njimi vije oblak prahu. Padavin do julija ne bo. Smešno da moram na polkmetijskem forumu linkat 24ur.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/vroc-afriski-zrak-bo-nad-nami-vztrajal-do-vkljucno-petka.html_________________NM
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Sej točno to je tvoj domet - senzacije v stilu 24ur.
Z vremenskega foruma si pa nekako pobegnil.

Na najbolj kritičnih področjih se šele začenja kmetijska suša. Ti pa bluziš, kot da smo že na pragu puščave
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

no, na moji njivi je katastrofa._________________Lp, Živa
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Tudi pri meni se slabo piše, junija mi še ni pokala prst.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Pri meni so na trati take razpoke, da lahko vtakneš roko notri. Ampak se mi zdi škoda vode za travo, se bo že obrastla._________________Naj raste
Odgovori