Se spomnite tegale?
Melona je napisal/a: |
Tole je ena trmula trmasta! Jo pokažem samo, da veste, kake muke mi povzroča. Žlahtneno poleti 2014, sejano februarja 2015, vzklilo novembra 2015. Do avgusta 2016 ne zacveti in jo presadim na vrt, kaj si le misli! Mi vrne milo za drago in je konec oktobra taka, kot da jo je valuk oplazil. V 2017 spet noče cveteti, še rjaveti ne. Jaz je po nočem fotografirati, niti ene lanske fotke nimam. Letos se je potegnila, rje nima in naredi popke. Seveda sem vesela. In se predvčerajšnjim že proti večeru odpre. Hop, hitro slikat! Halo, nobenega vonja? OK, itak vem, da je trmasta kot osel. Včeraj hitim iz službe, dež je, kako neki dene cvetu. Iz avta naravnost v vrt. In glej, veselje, črtice ima! Iii, take luškane, prefinjene, kok fajn! Seveda danes spet ne v hišo, še s torbico v roki takoj k črticam! Ni dežja, gotovo so še lepše! In? Črtic ni. Nobene. No, pol se pa pejd. Še dobro, da imam dokazni material, sicer ... Zdaj pa ne vem, ali ji jih dež nariše ali kakšne lumparije so to. Počakam jutri do treh. Če ne bo dežja, dobi vedro vode za vrat! |
No, zdaj se je spravila v nekakšna dva štuka, črtic danes ni, saj sije sonce. Na kratkih vejicah zgornjega nadstropja popek pri popku.
A Knight in Black, prvi cvet, kot da je skrivaj hodil z mano v kavarno.
Najbolj me pa žalosti Triglavova sestra, že lani lepa, snežno bela, taka je bila.
Kaj jo letos mede ... Pikasta, popki obžrti, pordeli, cvet za nikamor.