Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vinogradniška breskev

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Vinogradniška breskev

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Vinogradniška breskev

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji

muha je napisal/a:
Moji dve vinogradniški breskvi sta od takrat, ko sta bili narejeni gornji fotografiji, krepko zrasli.

.

Tudi kodravosti se uspešno upirata, če ju primerjam z okoliškimi žlahtnimi sortami.

Igy je napisal/a:
Ja zato pa so žlahtne toliko bolj izpostavljene kodravosti.
_________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Darso je napisal/a:
Metuljc tisto breskvo imam jaz, letos so se prvič obdržali plodovi. Prišparam koščice oz. prosila bom darovalko, če ima še kaj izraščenih sadik na parceli in ti prinesem na jesensko srečanje. Pocukaj me ko bo menjava. lp D

juglans je napisal/a:
Darso je napisal/a:
Metuljc tisto breskvo imam jaz, letos so se prvič obdržali plodovi. Prišparam koščice oz. prosila bom darovalko, če ima še kaj izraščenih sadik na parceli in ti prinesem na jesensko srečanje. Pocukaj me ko bo menjava. lp D

Darso, ali se lahko še jaz postavim v skupino "imel bi" omenjene vinogradniške b. kot metuljc? Vsaj kakšno koščico.

Sicer pa, če ti ni odveč. Ali lahko plodove poslikaš, morda tudi prerezano na pol, s kakšnim merilom poleg? In seveda opis iz katerega konca Slovenije je. Upam, da te ne gnjavim preveč.

Hvala, lp.

muha je napisal/a:
Dve vinogradniški breskvi rasteta tudi pri meni in trenutno še ne kažeta volje do zorenja. Ena naj bi bila z belim mesom, donator je, če se ne motim, nekje iz Zasavja, druga ima rdeče meso, donatorka iz primorskega konca. Tudi ta bo letos prvič toliko rodila, da bo kakšna verjetno dozorela.

Sta pa gotovo obe pravi "vinogradniški", ker ju je kljub mokri pomladi kodravost komaj malo oplazila, medtem ko so neškropljene žlahtne v moji okolici vse požgane. Če bo kaj, lahko prišparam koščice .
_________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prve vinogradniške breskve so dozorele. Na obeh drevesih so enaki sadeži - z belim mesom.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Uf, hitro. Pri meni pa še vsaj 3 tedne ne bo nič. So še čisto zelene._________________Živeti na podeželju je najlepše!
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Marija, kje rastejo, da grem podstavit ajmer? Laughing_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Bobolino, saj veš, gori na bregu, kamor se še nisi imela čas sprehodit...._________________Živeti na podeželju je najlepše!
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Me je strah, da dol ne bi prisla zaradi prepolnega trebuha. Še dobro, da je tam gori kak stol. Da lahko ubogi mož v miru svoje pardajze poje._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Hej, pri meni v Lj. jo že nekaj časa obiramo. Vsako leto je tako krcata oz. polna, da se vsakič zlomi veja. po tleh jih je tudi za vsaj dva škafa, ker sedaj meče odvečne sadeže. stara je kakšnih 6 let. 3-tje leto je že imela plodove je pa ta okoli zelena ob koščici rahlo rdeča.
Bobolino, če imaš čas pridi v ponedeljek po službi. prinesi gajbico seboj. lpvoda PS: povej na ZS

v Istri v loncu imam kakšnih 10 sadik ta krvavih (upam). če kdo želi bom prinesla. dobro je presajati ko zgubi listje. mimogrede vsaka koščica kali če jo takoj (ne jo šparat na suhem) takorekoč vržemo v zemljo. ne pregloboko prekrito. samo en prst zemlje čez. tretje leto rodi-to so moje izkušnje. lpv_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Voda, mene "krvava" zelo zaniuma, se mi je letos posušila in mi je res
žal za njo.
Odgovori