Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Na Brdi
Moderator: Melona
Nas Primorke so začeli v objavljanju prekašati že drugi. No če je gužva in ni časa, je pač treba delati nočne...
Še nikoli se ni sezona cvetenja tako zamaknila kot letos. Pri nas je glavno cvetenje že mimo, še vedno pa cveti kar nekaj grmov. Nisem uspela čisto vsega zajeti od začetkov do danes, a vendarle bo dovolj.
Aloha cl.
Malvern Hills, rambler na mandeljnu. Letos sem ga pognojila in podvojil je število cvetov, na tej sliki še ni zacvetel v celoti.
Wedding Day, rambler na akaciji
Perrenial Blue
Boutique Parfait
Nekaj novitet:
Easy Does It
Paul Bocuse
Marc Chagal
Moonstone
Glorius Babylon Eyes
See you in Red
in zadnja objavljena noviteta Claude Brasseur, (sicer imam še dve novi)
Dioressence
Vrtna uta, na njej plezajo štiri Eden Rose, letos manj bogato cveti kot lani, pod njo, pa po novem užitek
Sedaj pa k vsem mojim žlahtnenim ali op vrtnicam. Sedaj so že tako številčne in razraščene, da igrajo opazno vlogo v mojem rožniku.
To so precepljene sadike nekaterih. Letos sem jih pognojila (nisem jih od posaditve nekaj let nazaj) in polepšale so se kot dekleta, ki se naličijo,
natupirajo in vse vesele gredo na ples. Cvetovi polnih so postali bučete.
Lana Toskani, letos eksplodirala, vonj zelo močan in poseben
Forest Melody
polna in težka, zelo lep močan vonj
Predikat Wine, upam, da je grm že nehal rasti, kajti sedaj je ogromen
Lipica, tudi ogromna, enako velja zanjo.
Le čisto zgoraj na sredini se vriva noter ena veja Predikat Wine
Treasures
Na drugem terenu okoli rastlinjaka so moji originali vrtnic:
Sejanec mojega sejanca še brez imena, izgleda kot manjši rambler in visi čez ograjo, mlad in že zelo velik
Kulisa ramblerjev
Že odrasla mini vrtnica sporta The Star of the Ink, zelo diši in ima čudovite prašnike (oz. niti prašnikov), šele letos, ko sem jo pognojila, je pokazala še te temnejše obrobe
Odrasla vrtnica Treasures X Jeff L'Artiste
Odrasla vrtnica, ozek grm, Stretch Johnson x Novalis (hand painted rose)
_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Še nikoli se ni sezona cvetenja tako zamaknila kot letos. Pri nas je glavno cvetenje že mimo, še vedno pa cveti kar nekaj grmov. Nisem uspela čisto vsega zajeti od začetkov do danes, a vendarle bo dovolj.
Aloha cl.
Malvern Hills, rambler na mandeljnu. Letos sem ga pognojila in podvojil je število cvetov, na tej sliki še ni zacvetel v celoti.
Wedding Day, rambler na akaciji
Perrenial Blue
Boutique Parfait
Nekaj novitet:
Easy Does It
Paul Bocuse
Marc Chagal
Moonstone
Glorius Babylon Eyes
See you in Red
in zadnja objavljena noviteta Claude Brasseur, (sicer imam še dve novi)
Dioressence
Vrtna uta, na njej plezajo štiri Eden Rose, letos manj bogato cveti kot lani, pod njo, pa po novem užitek
Sedaj pa k vsem mojim žlahtnenim ali op vrtnicam. Sedaj so že tako številčne in razraščene, da igrajo opazno vlogo v mojem rožniku.
To so precepljene sadike nekaterih. Letos sem jih pognojila (nisem jih od posaditve nekaj let nazaj) in polepšale so se kot dekleta, ki se naličijo,
natupirajo in vse vesele gredo na ples. Cvetovi polnih so postali bučete.
Lana Toskani, letos eksplodirala, vonj zelo močan in poseben
Forest Melody
polna in težka, zelo lep močan vonj
Predikat Wine, upam, da je grm že nehal rasti, kajti sedaj je ogromen
Lipica, tudi ogromna, enako velja zanjo.
Le čisto zgoraj na sredini se vriva noter ena veja Predikat Wine
Treasures
Na drugem terenu okoli rastlinjaka so moji originali vrtnic:
Sejanec mojega sejanca še brez imena, izgleda kot manjši rambler in visi čez ograjo, mlad in že zelo velik
Kulisa ramblerjev
Že odrasla mini vrtnica sporta The Star of the Ink, zelo diši in ima čudovite prašnike (oz. niti prašnikov), šele letos, ko sem jo pognojila, je pokazala še te temnejše obrobe
Odrasla vrtnica Treasures X Jeff L'Artiste
Odrasla vrtnica, ozek grm, Stretch Johnson x Novalis (hand painted rose)
_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Zadnje dneve vsepovsod videvam vrtnice, pa seveda ogromno fotografij vrtnic, a ob tvojem rožniku sem ostala brez sape! Prekrasne so vse! Pa novitete, Easy does it, Marc Chagall,...In tvoje lastne Treasures in vse ostale. Treasures X Jeff L'Artiste je neverjetna, prav tako križanec z Novalis in prelepi rdeči sport. Pa seveda čudovit kotiček za posedet. Pa maček.
Čudovite vrtnice, prekrasen vrt, še posebej pa mi je všeč "natupirana" štirinožna lepotička sredi trate na eni od prvih slik.
Takole mi je najbolj udobno. Oči pasem po slikah, no, edinole pri vonju sem prikrajšana, vse meni zoprno delo okrog vrtnic je pa na ramenah drugih. . Naj vam vsem ostanejo lepe in zdrave!
Takole mi je najbolj udobno. Oči pasem po slikah, no, edinole pri vonju sem prikrajšana, vse meni zoprno delo okrog vrtnic je pa na ramenah drugih. . Naj vam vsem ostanejo lepe in zdrave!