Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čebula - Allium cepa L.

Odgovori
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Jaz sem tudi kupila raško čebulo letos. Pri meni ravno tako slabo kaže, se zelo slabo debeli. Imam za primerjavo posajeno tudi eno drugo sorto iz čebulčka in je očitna razlika med njima.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Je možno, da bi bila raška čebula kasnejša od ostalih? Da se bo sčasoma še odebelila?

Prej je sploh nisem poznala, letos sem pa nanjo naletela v našem Šparu. Meni je delovala bolj "nabita",manj sočna in je bila neprimerno bolj obstojna od rumene.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kje pa ste dobile/kupile čebulčke raške čebule?_________________naredimo svet lepši
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Muha, možno je vse, samo po spominu mi je lani že delala...očitno tole vreme zelo nagaja.
Tiana, torej podobna zgodba...uh mi je lažje Smile
Brbr, imam vezo na Raki, od koder izhaja in si jo ponavadi že januarja rezerviram ;) so pa to sadike, ne čebulčki_________________sonček je in .....
brbr

Dašabina, pa bi ti tole vezo malo podaljšala do mene? Vsaj ene par sadik, da probam pridelat seme..._________________naredimo svet lepši
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tudi mene zanima... če bo "akcija", prosim, povejte.
brbr

Sem zdajle malo brskala po spletu in našla prodajalca sadik in tudi "jedilne" čebule. Zapisala sem si telefona, da bom(o) vedeli za drugo leto.

Izgleda, da so jo zdaj pripravljeni deliti z ostalim svetom. Kot vem, so jo včasih ljubosumno čuvali..._________________naredimo svet lepši
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

brbr je napisal/a:
Dašabina, pa bi ti tole vezo malo podaljšala do mene? Vsaj ene par sadik, da probam pridelat seme...

za to sem pa majster Smile..._________________sonček je in .....
brbr

O majstore moj... V naprej hvala. No, mogoče te pa ne bo treba obremenjevati in se bo dalo sadike dobiti brez kakšnih težkih vez in poznanstev..._________________naredimo svet lepši
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Punce ali je že katera za poskus sadila paradižnik med cebulo in približno katero sorto ali je čisto vseeno.
Nekje sem prebrala da se lahko tudi paradižnik med čebulo sadi in da se to kar dobro obnesa,prav zato sprašujem ker letos nameravam to narediti kljub veliki njivi mi zmanjkuje placa pa sem si rekla da bi to probala._________________Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede.
Odgovori