Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Suša 2021
-
- Site Admin
Suša 2021
(Prenos iz arhiva)
Včeraj pregledala njivo... Kar žalostno. Na najbolj kamnitih delih je fižol skoraj ves posušen. Drugje se še drži. Krompirju in eni gredi fižola (oba pokrita s senom) se godi dosti bolje. Tako mi je žal, da nisem uspela pred tole vroćino pokriti vsega!
Suša in vročina se močno poznata tudi na česnu. Veliko je že čisto rumenega, čeprav čebulice še niso dozorele in so še zelo drobne. Na enem delu je še v redu. Letos bi mu zastirka še kako prav prišla...
Semenski česen se je že ves polegel in porumenel. Da bi ga izkopala, pa ni niti približno možno, ker je zemlja trda kot beton...
Slikala nisem, mogoče prihodnjič..._________________naredimo svet lepši
Suša in vročina se močno poznata tudi na česnu. Veliko je že čisto rumenega, čeprav čebulice še niso dozorele in so še zelo drobne. Na enem delu je še v redu. Letos bi mu zastirka še kako prav prišla...
Semenski česen se je že ves polegel in porumenel. Da bi ga izkopala, pa ni niti približno možno, ker je zemlja trda kot beton...
Slikala nisem, mogoče prihodnjič..._________________naredimo svet lepši
V Prekmurju, ki je običajno bolj sušno, je stanje presenetljivo dobro glede na to, kaj poročate drugi.
Ven leze naša ajda, posejana direkt v prihajajoči vročinski val, koruza na poljih je zelo lepo zelena in tudi taka, kot da bi jo z ravnilom potegnil - ponavadi se pomanjkanje vode kaže tako v rumenenju kot tudi v neenakomernem razvoju.
Lahko da so kakšne bolj peščene lege v težavah - tu neposredno okoli nas je bolj težka zemlja in to gotovo ima pomen.
Ven leze naša ajda, posejana direkt v prihajajoči vročinski val, koruza na poljih je zelo lepo zelena in tudi taka, kot da bi jo z ravnilom potegnil - ponavadi se pomanjkanje vode kaže tako v rumenenju kot tudi v neenakomernem razvoju.
Lahko da so kakšne bolj peščene lege v težavah - tu neposredno okoli nas je bolj težka zemlja in to gotovo ima pomen.
Ilovnata zemlja, kakor je težka za prekopavanje spomladi, je dobra v suši. Znanci, ki imajo vrt na Šentjernejskem polju, so ga opustili, saj je zalivanje peščenih tal nesmiselno.
Se pa te dni sprašujem, koliko možganskih celic premorejo ustanove, ki so dale pokositi travo v svoji okolici v zadnjem tednu junija... Ko sem se vrnil iz morja sem pomislil, da okoli šole raste pšenica.. a je to bila le v popolnosti posušena trava, prelepo na pogled._________________NM
Se pa te dni sprašujem, koliko možganskih celic premorejo ustanove, ki so dale pokositi travo v svoji okolici v zadnjem tednu junija... Ko sem se vrnil iz morja sem pomislil, da okoli šole raste pšenica.. a je to bila le v popolnosti posušena trava, prelepo na pogled._________________NM
Večkrat opazujem komunalne delavce (ali kdorkoli že dela po pogodbi za občino), ko kosijo okrog blokov v največji vročini. Pač redno po svojem razporedu, ne glede na napovedano vročino in sušo. In se sprašujem, če nimajo nikogar, ki bi to delal po pameti. Samo še povečujejo škodo zaradi suše. Me prav zanima, komu sploh povem svoje pomisleke, ker delavci samo opravljajo svoje delo in o ničemer ne odločajo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje