Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Eh, pred dobrim tednom se je pa žal začelo odpadanje kakijev.
Vsak dan nekako 3-6 plodov, kljub tem, da sem letos 5x foliarno škopil s foliarnim kalcijevim gnojilom in drevo tudi kar pogosto zalival.
Nekaj debelejših odpadlih plodov sem odnesel domov v garažo in jih tam umedil.
V nekaj dneh postane spodnji del oranžen, zgornji pa bolj rjav. So za silo užitni, ampak noben presežek.
Vsak dan nekako 3-6 plodov, kljub tem, da sem letos 5x foliarno škopil s foliarnim kalcijevim gnojilom in drevo tudi kar pogosto zalival.
Nekaj debelejših odpadlih plodov sem odnesel domov v garažo in jih tam umedil.
V nekaj dneh postane spodnji del oranžen, zgornji pa bolj rjav. So za silo užitni, ampak noben presežek.
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
No, zdaj pa že en teden ne odpadajo več. Morda pa potem res letos še kaj gor ostane?!
Drevo je bilo posajeno pred šestimi leti. Dve leti ni imelo nič, enkrat 6 in enkrat 7 plodov, enkrat je pa vse dol popadalo.
Nisem še čisto domač, kdaj je pri kakijih najbolj intenzivno trebljenje plodov. Letos je bilo očitno prva polovica septembra, si moram zapisati.
Drugače sem pa nekaj večjih plodov, ki so bolj proti koncu odpadli in so bili že malo bolj svetlo zeleni, pobral ter jih dal mediti.
Nekateri so začneli gniti/plesneti, tam nekje 10 do 12 plodov pa se je kolikor toliko lepo omehčalo, tako da je spodnji del postal rumeno-oranžen, okoli peclja pa rjavkast.
Ta zgornji del sem odrezal in zmehčano meso z žličko pobral ven. Dobrega pol kilograma te kaše sem zmiksal v multipraktiku.
Dodal sem dobrih 100g sladkorja, 2 vrečki vanilijevega sladkorja, sok pol limete ter malček cimeta in zadevo pokuhal ( 15 minut približno ).
Nastalo je nekaj med marmelado in čežano. Za en manjši kozarček je bilo, pa še nekaj žlic je ostalo.
Prav presenetljivo okusno !
Drevo je bilo posajeno pred šestimi leti. Dve leti ni imelo nič, enkrat 6 in enkrat 7 plodov, enkrat je pa vse dol popadalo.
Nisem še čisto domač, kdaj je pri kakijih najbolj intenzivno trebljenje plodov. Letos je bilo očitno prva polovica septembra, si moram zapisati.
Drugače sem pa nekaj večjih plodov, ki so bolj proti koncu odpadli in so bili že malo bolj svetlo zeleni, pobral ter jih dal mediti.
Nekateri so začneli gniti/plesneti, tam nekje 10 do 12 plodov pa se je kolikor toliko lepo omehčalo, tako da je spodnji del postal rumeno-oranžen, okoli peclja pa rjavkast.
Ta zgornji del sem odrezal in zmehčano meso z žličko pobral ven. Dobrega pol kilograma te kaše sem zmiksal v multipraktiku.
Dodal sem dobrih 100g sladkorja, 2 vrečki vanilijevega sladkorja, sok pol limete ter malček cimeta in zadevo pokuhal ( 15 minut približno ).
Nastalo je nekaj med marmelado in čežano. Za en manjši kozarček je bilo, pa še nekaj žlic je ostalo.
Prav presenetljivo okusno !