Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lahko pa, samo kot test, par semen posušiš in preveriš kalivost. Kar v lončku na okenski polici. Zanimivo bo ugotoviti, kaj se bo izcimilo.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala, Brbr! Ga bom kar izluščila in zamrznila. Seme bom kupila, ali pa menjala za lanske suhe jurčke s kakim Gartlčanom 😂 . Se kdo javi? 😉

Muha, bom probala - za "znanost" 😊_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

copatka: palec gor Če ne poskusiš, ne veš. Ko bo čas, pričakujemo poročilo. Smile
copatka

Sem dala na stran tri izluščena semena in en cel strok. Ko se posušijo, jih bom vtaknila v zemljo Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Copatka, tegale cipra - jaz sem ga dobila pod imenom Veliki cipro - nimam več, oziroma imam (morala bi pogledat) staro seme. Lahko ti pa dam enega drugega, ki je za zrnje in med vsemi, ki sem jih gojila nabolj zgoden. Dozori avgusta in to ves naenkrat. jaz mu pravim Bobek, ker me po obliki malo spominja na bob. Zrna so približno tako velika kot pri cipru, le bolj ploščata. Izgleda pa takole:

OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Odličen je tudi Justa. No, sem se zdajle spomnila, da izvira iz Savinjske doline, kjer ga je ena gospa (Justa) gojila vrsto let. Dozorevati začne septembra in zpori postopoma. Nekaj strokov pri meni še vedno visi na preklah, a so takorekoč zreli. Zrna ima velika. In še portet:

NE MOREM VERJETI, DA NIMAM FOTOGRAFIJE. TAKOJ POSLIKAM IN NAKNADNO PRILEPIM Embarassed

_________________naredimo svet lepši
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Končno sem uspela narediti fotografijo Juste. Je pa slaba fotka, ker ima telefon očitno svoje "modro obdobje". Ampak za grob vtis pa bo...

Seme mi je pred leti podarila Ciklama. Je hvaležna sorta, ki vsaj nekaj naredi tudi v neugodnih pogojih (vročina, suša). Naj bi bil dober tudi za stročje, a ga jaz še nisem probala.

20201012-094054_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

V Gartlc škatlo je padla nova donacija - prispeval ferdo36

Laški fižol

semen je za nekaj deset prekel

Tukaj se lepo vidi, da so eni fižoli rjavo- drugi pa vijolično-pisani.

Na preklah v cvetju
copatka

Je to bolj zgoden ali pozen fižol? Nikjer ne najdem tega podatka, vidim le, da ima rad bolj hladno klimo Wink . Kar pomeni, da bi se mu pri meni dobro godilo. Laughing_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ni ga še bilo v seznamu, pa sem zanj odprla novo temo, da bo vse, kar bomo povedali o njem, moč tudi kasneje hitro najti. Odgovor ti bo upam dal ferdo36.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

moj fižol ima fižolovo pršico, ki ji ugaja vroč in suh zrak. In to vseh 70 in več fižolovk. najprej je bilo nebroj uši, ki so seveda še, sedaj pa to. Evil or Very Mad_________________Lp, Živa
Odgovori