Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Leska - Corylus

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Brbr, če imajo sejančki rdeče listke, priletim po vse tri Smile. To je moja dolgoletna želja Very Happy .
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tale odgovor ima pa dolgo brado. Me je zelo sram Embarassed . Rastlinice so imele zelene listke in so končale na kompostu.

Lahko se pa dogovoriva za jeseni in probava od obstoječe rastline oddeliti poganjek, dva..._________________naredimo svet lepši
brbr

Koliko lešnikov ste nabrali letos? Jaz - NIČ. Bilo jih je bore malo in še ti so bili piškavi... Moj nono bi rekel, da bo letošnja zima blaga.

Lani je bilo lešnikov ogromno in zima je bila, če že ne prav ostra, pa dolga._________________naredimo svet lepši
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Jih je pobrala zmrzal, ali kaj drugega?
brbr

Letos je lešnikov ogromno. Vsak dan jih pobiram in še ni konca...._________________naredimo svet lepši
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hvala, brbr, za info, ravno ob času. Zdaj pa grem naokoli za drvmi Laughing !
(odločitev je sicer padla že prej, količina bo pa verjetno zato malo večja)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Od 2 velikih leskovih grmov sem dobila 5 ! zdravih plodov, čeprav sta bila na polno obložena. Ostalo je bilo ali črvivo ali odnešeno. No, saj ju ne gojim zaradi lešnikov, bolj zato, da s koreninami zadržujeta brežino in škarpo in nas preskrbujeta s fižolovkami.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Ja, tako je z leskami zadnja leta ali kar desetletja :(
Ko sem bil mulc, res ni bil problem najt zdravih, zrelih lešnikov, zdaj pa je uspeh že, če se kak sploh najde...
A leskovke rules, uporabne na moč!
Odgovori