Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Grah - Pisum sativum

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ali kdaj sejete grah pozno poleti/jeseni? Kdaj je čas za tako setev?. Ker mi spomladi setev ni uspela, bi ga poskusila nekaj pridelati jeseni._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz bom poskusil posejati naslednji teden.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Katerega boš pa sejal?_________________naredimo svet lepši
Andrej Banko

Malega provansalca, kar je nizek, zgoden. In kot zgodnjespomladanska setev vedno zelo zanesljiv.
Sicer še nikoli do zdaj nisem poskušal z jesensko pridelavo, bo letos prvič.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

AB: poročaj, kako bo izpadlo. Sama sem ga enkrat sejala takole pozno, tudi provansalca, ne vem več, ali julija ali avgusta, ni bilo kaj prida od njega, sumim, da za cvet in zrnje rabi daljši dan.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Letos mi plesen še ni dohitela strokov sladkega graha za seme. Ali se morajo na rastlini čisto posušiti, ali jih lahko izluščim in sušim naprej? Na prvi fotki je strok že nekako voščen, na drugi pa še ne. Ta najbrž še ni v redu, a ne?

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Gornji je blizu zrelosti. Pusti take stroke še nekaj dni, potem pa suši še malo cele stroke, da semena še malo pozorijo.
Andrej Banko

Mali provansalec, sejan konec julija, ima že prve nastavke strokov.
Rastline so še sicer relativno majhne, okoli 30 centimetrov in dvomim, da bodo tako lepo, visoko in bujno zrasle kot pri spomladanski setvi, ampak morda pa le bo nekaj malega pridelka ... ?!

Naslednje leto bom posejal še en teden prej !
Andrej Banko

Tako, očitno bo letos moja poletna setev graha uspela. Danes obral prvo rundo.
Izplen: 480g zrnja.

Pa vsaj še 2x toliko bo, na eni manjši gredici - dve vrsti po 3,5 metra.

-------
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Krasen grah, AB! Mogoče bom jaz tudi probala drugo leto s poletno setvijo, spomladansko mi itak še v strokih pohrustajo vnučki Laughing . Zdaj imajo pa šolo Wink Twisted Evil_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori