Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Partenocissus - vinika
Kate, oh, to sosedsko nagajanje! Ko bi človek mogel kar najbolj zamižati na obe očesi pa zamašiti obe ušesi pa zapreti usta ... saj takim ne moreš biti kos, če nisi še hujši od njih. Taka pa prav gotovo ne želiš biti, ne _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Naša vinika, ki obrašča hišo in nas v teh dneh varuje pred vdorom vročine v notranjost, je začela odpirati množico drobnih cvetkov. Tako bom zdaj nekaj dni pometla zeleno preprogo odpadlih ovršnih listkov. V zameno za dodatno delo, mi bodo roji čebelic, ki so na te drobne cvetke dobesedno nore, nudili celodnevne brenčeče koncerte... Kako že pravijo? "Nič ni popolno", ali "brez nič, ni nič"...
_________________naredimo svet lepši
_________________naredimo svet lepši
Jeseni jagode z veseljem zobajo kosi, še bolj pa škorci. Včasih niti ena ne pade na tla.
Seveda se rastlinice sejejo vsepovsod, a me ne moti - ko jih najdem, jih izpulim.
Mi imamo našo viniko zelo radi. Poleti je fasada pod njenim listjem 15st hladnejša od nepokrite površine. Kar pomeni, da dodobra zaustavlja prodiranje toplote skozi zid v hišo. Vzdržuje tudi prijetno mikroklimo na dvorišču. Varuje fasado pred vremenskimi vplivi (točo, recimo). Nudi hrano in zavetje živalim, pa še hiša odeta v njo dobi nekako romantičen izgled.
Aja, in jeseni nam podari obilo listja za zastirko. Skratka - ima same dobre lastnosti..._________________naredimo svet lepši
Seveda se rastlinice sejejo vsepovsod, a me ne moti - ko jih najdem, jih izpulim.
Mi imamo našo viniko zelo radi. Poleti je fasada pod njenim listjem 15st hladnejša od nepokrite površine. Kar pomeni, da dodobra zaustavlja prodiranje toplote skozi zid v hišo. Vzdržuje tudi prijetno mikroklimo na dvorišču. Varuje fasado pred vremenskimi vplivi (točo, recimo). Nudi hrano in zavetje živalim, pa še hiša odeta v njo dobi nekako romantičen izgled.
Aja, in jeseni nam podari obilo listja za zastirko. Skratka - ima same dobre lastnosti..._________________naredimo svet lepši
Navadno peterolistno sem posadila v sod, da bo ozelenila ograjo pred lokalom. Glede na to, da sicer hitro raste, računam na umirjeno rast v sodu. Širiti se ne bo imela kam, je sam beton okrog in okrog. Če ne bo zadovoljna, nič hudega, ampak cipres bi se rada znebila. Zgleda, da tudi one mene, ena se je že posušila.