Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2021
-
- Kraj: Domžale
Če ne boš našla prostora, ga jaz z veseljem vzamem.
Ga bom prezimil v službi. Tam mi čiliji rastejo in delajo 365 dni v letu.
Priporočam se tudi za kakšno letošnje seme, kljub temu, da ni izolirano.
Ja, res ni ekstra strupen, ampak še vseeno konkretno pogrejo.
Odvisno tudi od tega ali si "amater" ali pa že izkušen čiližerec.
Ga bom prezimil v službi. Tam mi čiliji rastejo in delajo 365 dni v letu.
Priporočam se tudi za kakšno letošnje seme, kljub temu, da ni izolirano.
Ja, res ni ekstra strupen, ampak še vseeno konkretno pogrejo.
Odvisno tudi od tega ali si "amater" ali pa že izkušen čiližerec.
Letos mi ne ratujejo čiliji, kot so mi ponavadi. Neenakomerno in tudi počasno zorenje, sumim, da sem prezgodaj jih dal v vrt, takrat pa ni bilo ravno v redu vreme in so sedaj posledice. Glede na zelo slabe napovedi in tudi celo mrzla jutra (menda pod 5°C) a bi bilo bolje, da izkopljem in jih dam v lonce in noter? Imam še precej Habanerotov, ki niso popolnoma zreli, razmišljal sem tudi o prezimitvi le teh.
Zakaj pa ne noter? Zunaj je res že preveč mrzlo za kakršen koli napredek. Seveda, več toplote in svetlobe bodo imeli, bolj bodo delali.
Predvsem pa pri presajanju ohraniti čim več korenin, tistih najtanjših, lasnic. Pa po možnosti odstraniti dele grma ki trenutno nimajo plodov._________________mfranc
Predvsem pa pri presajanju ohraniti čim več korenin, tistih najtanjših, lasnic. Pa po možnosti odstraniti dele grma ki trenutno nimajo plodov._________________mfranc