Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Japonska nazobčanka – šitake (Lentinula edodes)
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Japonska nazobčanka – šitake (Lentinula edodes)
(Prenos iz arhiva)
ne, saj ne smejo bit suha drva, najbolje da je sveža sečnja, no malo lahko odstoji,. Imam pa bukov in gabrov les, okroglice premer od 10-15 cm, ko nam je pripeljal drva je zraven pripeljal tudi nekaj teh sveže sekanih.
Imamo tudi nekaj ostrigarjev, so vmes tudi začeli pa zaradi suše prenehali, verjetno pa bodo bolj v jeseni še pognali.
Razmišljam še o kaki drugi gobi iz te strani, bi morda lahko kaj skupaj naročili, pravzaprav ti pripravijo katerikoli micelj gobe, ki si jo želiš, le količina mora bit zadostna, da se jim splača. No pa z lisičkami in jurčki se ne ukvarjajo. Bolj te ki rastejo na štorih, pa kake šampinjone in zajčke.
Imamo tudi nekaj ostrigarjev, so vmes tudi začeli pa zaradi suše prenehali, verjetno pa bodo bolj v jeseni še pognali.
Razmišljam še o kaki drugi gobi iz te strani, bi morda lahko kaj skupaj naročili, pravzaprav ti pripravijo katerikoli micelj gobe, ki si jo želiš, le količina mora bit zadostna, da se jim splača. No pa z lisičkami in jurčki se ne ukvarjajo. Bolj te ki rastejo na štorih, pa kake šampinjone in zajčke.
Mi smo jih gojili pred leti, vendar v vreči oz. kompletu. Se mi zdi da smo jih ene štirikrat obrali, potem je bilo pa konec. Ta komplet je bil pa v kleti na 16°C in zelo visoki vlagi.
Okusna goba, in jo bom še gojil, vendar na hlodih, tako kot Aye-Aye. Najprej je pa treba najti eno senčno mesto, kamor bi jih lahko postavil.
muha, sedaj pa nič ne podirajo v vaših krajih???
Okusna goba, in jo bom še gojil, vendar na hlodih, tako kot Aye-Aye. Najprej je pa treba najti eno senčno mesto, kamor bi jih lahko postavil.
muha, sedaj pa nič ne podirajo v vaših krajih???
Sem povprašal koliko časa lahko "odležijo" hlodi, primerni za "cepljenje".
Odgovor je, najbolje sveži ali pa "odležani" do max. 2 meseca.
AA, kaj uporabnega pa se da še dobiti pri njih? V mislih imam predvsem jedilne gobe v rangu šitak, maitak, ostrigarjev, panjevk.. Reiši smo imeli, vendar bi raje nekaj za na žlico
Se da dobiti micelij vseh teh ki so navedene tukaj, ali mogoče še kaj več?
muha, mogoče bi pa uspevale tudi v tvoji "jami", če imaš prostor?
Jaz bi jih imel kar v kleti, kjer je dovolj vlage, pa stalna temp. okoli 16°C ker zunaj zaenkrat ni primernega prostora.
Odgovor je, najbolje sveži ali pa "odležani" do max. 2 meseca.
AA, kaj uporabnega pa se da še dobiti pri njih? V mislih imam predvsem jedilne gobe v rangu šitak, maitak, ostrigarjev, panjevk.. Reiši smo imeli, vendar bi raje nekaj za na žlico
Se da dobiti micelij vseh teh ki so navedene tukaj, ali mogoče še kaj več?
muha, mogoče bi pa uspevale tudi v tvoji "jami", če imaš prostor?
Jaz bi jih imel kar v kleti, kjer je dovolj vlage, pa stalna temp. okoli 16°C ker zunaj zaenkrat ni primernega prostora.