Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka, tale barva je še lepša kot vse margente! Wink

Takole na uč pa je ravno nekje med rdečim in roza hibiskusom.

Če še ni stabilna, se ti jo splača stabilizirati. Koliko velik pa je cvet?_________________mfranc
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

A lahko kdo prilepi sliko semena, da bom vedela kaj iskati pri znanki, ki uma wn izred o velik in izredno temen hibiskus, prosim? Pa kdaj je seme zrelo, da ne bom pobirala nezrelega ali pa pustula, da prezrel odpade v travo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

MFranc, tudi meni je zelo všeč. Prvi cvet je imel premer 23cm. Najbrž bodo cvetovi naslednje leto, če ga bom posadila na vrt, večji.
Vsi cvetovi so enake barve, najbrž je barva stabilan? Kako naj bi jo stabilizirala? Naslednje leto lahko dobiš kak potaknjenec, če boš želel. Wink
Uporabniški avatar
Plamenka

LPmami, zdajle bi predolgo iskala svoja semena, če jih sploh še imam. Na tem linku so semena hibiskusa. https://sl.monarkinsulation.com/10330-.html
Bo treba pa še nekaj časa počakati, da bodo dozorela.
Če boš dobila semena in če boš imela kako viška, bi te prosila za kakega. Letos so mi tako lepo vzklila, da sem navdušena nad vzgojo.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Hvala, Plamenka in Dajmar!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka je napisal/a:
MFranc, Vsi cvetovi so enake barve, najbrž je barva stabilan? Kako naj bi jo stabilizirala? Naslednje leto lahko dobiš kak potaknjenec, če boš želel. Wink

Stabilizacija je lahko mukotrpnpo delo, ali pa ne, če se ti posreči da greš (gredo sadike iz semena) v pravo smer, torej v smer željene barve.

Precej smo pisali o tem pri paradižnikih; izbor semena iz "pravilnih grmov" do kakšne pete do osme generacije. F5 do F8.

Potaknjenec pa bi kar vzel, čeprav sem zaprmej rekel da ne bom nabavljal nič novega ..... Embarassed_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

MFranc, sem si zapisala za potaknjenec, za vsak slučaj me spomladi še spomni.
Pri hibiskusih se ne bom ukvarjala z izolacijo semen in križanjem.Wink Že pri čilijih in paprikah mi letos ni uspelo izolirati semen.
Mi je pa zanimivo posejati semena in opazovati, kaj bo zraslo, ker so letos tako lepo vzklili. V nekaj dneh pričakujem cvet od naslednjega sejanca. Popek je podoben Fancy eye.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Krasni Laughing

Tvoji podarjeni vsi lepo rastejo, smo ti hvaležni vsi Very Happy_________________sonček je in .....
Odgovori