Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2021

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ljubov dlan okoli 16 sadik, pa še enkrat toliko drugih rdečih in oranžnih.
Ponavadi naredim ajvar iz 4 kg paprik + 1 do 1,5kg jajčevcev.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moja zastonjska sadika paprike ima zdaj pet lepo rastočih plodov pa še štiri bunkice. Malo je prenehala cveteti in sem prilila gnojilo za paradižnikr. Upam, da nisem preveč falila?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Aja, to pa še gre. Sama ajvar pripravljam samo iz paprik, standardna količina pri nas je 15kg, kar pa na vrtu ne morem (ne zanam) pridelati, posebej ne naenkrat...
Tako jih vsako leto kupim. Sorta Kurtovska kapija. Lani sem pobral seme iz lepega plodu. Zdaj na vrtu rastejo tri rastline._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz tako velikikih količin ne delam. Še posode nimam za kaj takega.
Kakšnih 8-10 srednje velikih kozarčkov.

Pa tudi vseeno mi je če ni vse iz ajvaruš; če ni teh dovolj, pač kakšna druga rdeča noter pade ...
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ne vem, kako jih pripravljaš. Če jih najprej popečeš, olupiš in potem kuhaš, sem ugotovila, da je še kako pomembno, kakšno sorto paprik uporabiš. Ene sorte se sila težko lupijo, ker imajo tako tenko kožico, da se zlepa ne odlušči od mesa.

Pri ravno prav pečeni Kurtovski kapiji in tudi papriki Ljubov dlan, pa kožica kar odfrči stran. Jih je prav užitek lupit.

Prekaljeni mački priprave ajvarja še pravijo, da se ajvar kuha iz paprik, ki dozorijo konec septembra, začetek oktobra (v Makedoniji), ker takrat vsebujejo le malo vode in je priprava krajša..._________________naredimo svet lepši
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Oranžno na rdečo podlago

005-3_________________mfranc
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tole je moj šopek na balkonu, iz šenkane slabotne sadike. Ni slabo, sem jih zelo vesela. Sicer sem in tja dobim od hčerke kakšno malo papriko, ampak lasten pridelek je le nekaj čisto drugega._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

lepo obložena, lpmami.

imam babure po zaslugi Muhe. Lani sem sama pobrala seme iz njih, letos tudi niso zatajile. White bull se jim reče. Muha, če boš še kaj naročala to seme, mi sporoči, jaz bi tudi.

čez oranžno mini je pa ni. To je letos ugotovil tudi voluhar in šel v večna lovišča. upam samo, da je bil eden in ne več._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi pri meni White Bull niso zatajile. Semena nekaj časa še ne bom naročala, za tistih par sadik, ki jih imam, imam lastnega od lani dovolj še za nekaj let. Sama v tujino ne znam naročati, takrat sem se "prilepila" Novinki.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Lastno seme si bom tudi letos pridelala. enako težavo imam kot ti, tako da bom morala spremljati bolj vešče naročanja v tujino. Embarassed_________________Lp, Živa
Odgovori