Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Romeo

Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Slike od najbolj podobnega do najmanj. Tudi po višini gredo od najmanjšega 1.2m do 1.5m. Plodovi na prvih dveh slikah sta iz iste rastline.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

muha je napisal/a:
Plamenka: ja, semena sem dobila od tebe.

Meni je tak čisto všeč. Še plodove preverim, ko bodo zreli in če bodo v stilu pelatov, se ne bom nič pritoževala Very Happy .

Prav nič se ne pritožujem. Plodovi so pravi pelati, z malo gela, malo semen in veliko mesa. Z veseljem jih bom zadržala v sortimanu za naprej.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Letošnja sadika je mnogo bolj obložena od lanske:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Današnje nabiranje pelatov. Romeo sta ob levi stranici, spodnji in srednji. Eden ima 420g, drugi 450g.

017-1

Zanimivo, edino ta sorta pelatov mi poka, ostali ne. Tudi tule ne vidim, da bi komu pokali .... Rolling Eyes .

Želel bi reči, da pokajo od zdravja Cool , pa so letos pelati podpovprečni, niti eden nima plodov od tal do vrha.
Dva grma sta približno enako visoka, 170 cm, s tendenco da sta se ustavila. Verjetno tudi podmerska višina._________________mfranc
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Nova gajbica, zopet so Romeo "ta glavni". Debelejša dva imata skoraj kilco, levi ima 520 g.

009-5

MARIJAV, čisto za petami so ti moji Romeo; lahko izgubiš prvaka! Wink . No, verjetno ne, navzgor po opori ne vidim nobenega več, ki bi bil kapitalen.
Mogoče drugo leto - sicer pa je glavno, da so okusni.

Nisem pričakoval, da bodo tako veliki; med sortami pelatov jih imam nekaj, ki so bili označeni kot najdebelejši; pri meni niso na nivoju Romea.

Zanimiva sorta pa je Sarnowski Polish Plum, večinoma podolgovati plodovi, rahlo zakrivljeni, s špičko. Omenjeno je tudi, da ima lahko spremenljivo obliko.
No, to se dogaja pri meni; zeleni plodovi navzgor po opori so se odebelili, in so precej podobni Romeu._________________mfranc
Odgovori