Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kosilnice, prezračevalniki, rahljalniki
-
- Site Admin
Kosilnice, prezračevalniki, rahljalniki
(Prenos iz arhiva)
-
-
Marinka je napisal/a: |
Je možen dogovor s sosedom da pride tudi k vam ? |
Seveda je dogovor možen. Samo čakam še kakšne spremembe bomo še prej uvedli. Jaz mam čisto malo trave.
Drugače pa Muha .... tole je čisto navadna trava, povsem običajno travniško seme. Zaradi tako redne košnje pa je videz drugačen.
-
Imam motorno kosilnico, ki ima glavo za namestitev nitke in glavo za namestitev noža. Ker je težka, jo je do pred kratkim uporabljal le sin, sedaj pa se je odselil in sem prisiljena pokositi okoli njivice in sadnih dreves sama. Ker je kosilnica težka, pa tudi glave z nitko ne obvladam prav- nitka ne gre lepo "ven", težko si jo tudi "oprtam", odlašam in se težko spravim na delo. Sedaj pa sem se odločila, da potrebujem eno lahko kosilnico- samo na nitko, ki jo bom z veseljem in kadarkoli zagrabila in uporabila. Ampak- o kosilnicah, firmah, kvaliteti.... nimam pojma. Kaj mi svetujete?
Najprej rezultati testov kosilnic v majski številki revije VIP - 5/2015 (izdaja Zveza potrošnikov Slovenije).
Tokrat so testirali le te s kolesi.
Med bencinskimi so na prvih 3. mestih trije tipi znamke John Deere
Med električnimi sta na prvih 3. mestih dve znamke Bosch Rotak in ena John Deere
Baterijska je testirana le ena - Makita DLM, ki pa ima dokaj slabo oceno.
Pri nas kosimo le z ročnimi na nitko, saj bi se zaradi strmine vsaka s kolesi mahoma prevrnila.
Izkušnje:
Mož in sin kosita s tako, ki je po opisu podobna tvoji. Jaz sem z njo lahko še kosila pred 20. leti, danes niti približno ne bi več šlo. Ko sem jo uporabila nazadnje, sem imela teden dni omrtvičeno ramo in roko. Za moje potrebe smo kupili eno lahko električno Boschevo, s katero pa lahko kosim šele od 3. košnje dalje. Prvih dveh zaradi močnih stebel in sočne trave ne zmore, ker je prešibka.
Če le imaš možnost vleči kabel za seboj, svetujem močnejšo električno (naša ima menda le 400 W), je le nekaj lažja od bencinskih. Skrajna varianta je pa, da kosiš le 2x letno in za takrat nekoga najameš.
Tokrat so testirali le te s kolesi.
Med bencinskimi so na prvih 3. mestih trije tipi znamke John Deere
Med električnimi sta na prvih 3. mestih dve znamke Bosch Rotak in ena John Deere
Baterijska je testirana le ena - Makita DLM, ki pa ima dokaj slabo oceno.
Pri nas kosimo le z ročnimi na nitko, saj bi se zaradi strmine vsaka s kolesi mahoma prevrnila.
Izkušnje:
Mož in sin kosita s tako, ki je po opisu podobna tvoji. Jaz sem z njo lahko še kosila pred 20. leti, danes niti približno ne bi več šlo. Ko sem jo uporabila nazadnje, sem imela teden dni omrtvičeno ramo in roko. Za moje potrebe smo kupili eno lahko električno Boschevo, s katero pa lahko kosim šele od 3. košnje dalje. Prvih dveh zaradi močnih stebel in sočne trave ne zmore, ker je prešibka.
Če le imaš možnost vleči kabel za seboj, svetujem močnejšo električno (naša ima menda le 400 W), je le nekaj lažja od bencinskih. Skrajna varianta je pa, da kosiš le 2x letno in za takrat nekoga najameš.