Shranjevanje pečenih paprik
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Shranjevanje pečenih paprik
(Prenos iz arhiva)
Jaz pečene olupim, če so cele. Če pa jih narežem na komade (ravno za enkrat v usta nest), jih pa ne lupim.
Naredim mešanico 4 dele vode in 1 del kisa za vlaganje, pa sladkorja malo in soli po okusu.
Papriko narahlo dam v kozarce in prelijem z prevreto mešanico in v deko zavijem.
Ko odprem kozarec pa kar precej česna dam not.
lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Naredim mešanico 4 dele vode in 1 del kisa za vlaganje, pa sladkorja malo in soli po okusu.
Papriko narahlo dam v kozarce in prelijem z prevreto mešanico in v deko zavijem.
Ko odprem kozarec pa kar precej česna dam not.
lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
jaz paprike pečem tako da jih najprej zrežem na kriške po dolgem - tako kako je ravna površina- očistm od semen in položim na gril tavo. pečene dam v pokrito posodo, počakam kakšne pol ure, olupim in zlagam v najelon vrečko, da niso prekrite cca 3 v vrsto. potem v isti vrečki naprej a jih prepognem čez prejšnjo vrstico. postavim na stiroporni pladenjček in v zamrzivač. naložim jih kar nekaj vrečk eno na drugo in se zelo dobro obnese. rada imam določene shranke nedokončane, ker je prijetno dokončat hrano pred uporabo. lpvoda
ps. enako delam z melancani in bučkami._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
ps. enako delam z melancani in bučkami._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Hvala za vse nasvete. Jaz sem jih popekla, zalila z oljem in glej ga zlomka, čez dva dni slišim piskanje v kozarcu, zato sem ga dala pasterilizirat v lonec z vodo.
Torej jih nekateri po pečenju kar klasično - v kozarce s kisom?
Hvala za nasvete. Kar se da, najraje vložim v kozarce, ker je bolj pregledno, v skrinji nimam toliko prostora.
Ko sem vlagala kuhano celo korenje, je po odprtju kozarca voda bistra, nobenih znakov pokvarjenosti, smrdi pa tako, da nihče noče jesti tega korenja. Vložene kocke korenja za francosko solato pa nimajo tega vonja. Postopek seveda enak, skuham v soljeni vodi in prelijem v kozarce ter zaprem. nato pasteriliziram.
Morda veste, kako se izogniti smradu - vlaganje celega korenja?_________________Lp, Živa
Torej jih nekateri po pečenju kar klasično - v kozarce s kisom?
Hvala za nasvete. Kar se da, najraje vložim v kozarce, ker je bolj pregledno, v skrinji nimam toliko prostora.
Ko sem vlagala kuhano celo korenje, je po odprtju kozarca voda bistra, nobenih znakov pokvarjenosti, smrdi pa tako, da nihče noče jesti tega korenja. Vložene kocke korenja za francosko solato pa nimajo tega vonja. Postopek seveda enak, skuham v soljeni vodi in prelijem v kozarce ter zaprem. nato pasteriliziram.
Morda veste, kako se izogniti smradu - vlaganje celega korenja?_________________Lp, Živa
- Lpmami
- Prispevkov: 8393
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Rdeče podolgovate mesnate paprike s tržnice sem razpolovila, očistila, spekla in olupila. Naložila sem jih v kozarčke in vmes posipala sol in sesekljan česen. Po pasterizaciji so se čez noč lepo zadekane ohlajale. Še nalepke nanje in gredo v kletno shrambo.
P.s. Paprike so v štirih kozarčkih na desni, ostalo je mešana marmelada._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje