Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Drobilniki, mulčerji

Odgovori
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

No pa imam doma ta hoferjev drobilnik. Very Happy Nisem pričakovala da je tako težak (30 kg), tako se bila kar presenečena, ko sem ga poskušala naložit v voziček. Embarassed No to sem še nekako uspela, samo potem iz vozička v avto, ko je škatla ravno toliko velika kot voziček. Embarassed Confused No na srečo me je en gospod opazoval in mi pomagal v avto dat. Laughing Cool

Sem včeraj že sprobala njegovo delovanje, dve polni posodi, različnega materiala. In sem do sedaj z delovanjem zelo zadovoljna. Ima tudi funkcijo da nož bolj ali manj premakne k valjem, ki drobijo. Tako da ko sem na začetku probala z vejami vrbe, je zgledalo res vse nekam prežvečeno, ko pa sem nož premaknila bližje je lepo rezal, tudi listje se je razrezalo ne samo veje. Lepo je razrezal tudi srobot, prav tako svežo in suho trto. Vrbove veje reže brez problema tja do 4 cm, kolikor debelo pravzaprav sploh lahko vstaviš. Pri suhih pa je malo drugače. No imela sem precej sliv, tako da tiste tanjše prav lepo, tam nekje pri 3 ali celo manj cm pa so se že začele zatikat, jih ne prebavi več, a to mi je tako dovolj. Wink

Slike še sledijo... Wink
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Tudi jaz sem ga včeraj sprobala in prvi vtisi so zelo pozitivni. Takole nadrobi češnjeve veje:

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

Aye-Aye, lepo je prebrati tvoj zapis. Very Happy Edino tam, ko praviš, da si nož pomikala k valjem ... Si prepričana, da ga nisi pomaknila preblizu?
V navodilih namreč piše, da mora biti razdalja približno 0.50 mm. Če ju daš preblizu in se dotikata, se brusita drug ob drugega in prehitro obrabita (navodila na str. 70 in 71).
Aye-Aye

Ja sarasara, res sem bila površna Embarassed pri branju, hvala. Sem hotela čim prej začet. Wink No mislim da noža nisem potisnila čisto do konca, en malo reže se je še videlo, bom pa od zdaj naprej vseeno bolj pazila. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Čestitam za dober nakup!
Aye-Aye

No, še jaz sem obljubila kakšno sliko Wink

svež les vrba in trta in nekaj srobota

suh les sliva, jablana, trta in vrba
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

M-tehnika ima v tokratnem prospektu podoben drobilnik kot lani Hofer, znižanega na 120 €. Le da je Hofer navajal za svojega, da ima avtomatski vlek, ta pa opisuje nože.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

ali morda kdo ve, kje bi se dalo izposodit drobilnik za kak dan ali dva?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Probaj poklicat v Bauhaus Mb. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

TULE je izposoja pri Bauhasu, ponujajo jih pa tudi drugje, tudi močnejše in tudi bencinarje, je pa zato cena izposoje primerno višja.
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Bobolino, če ti naš ustreza in ga lahko prevzameš kje v Ljubljani, ti ga z veseljem posodim. Saj tako dela le kak dan na leto. Je pa tisti, ki veje gloda in ne seka, torej trde in nad 1cm velike lepo razreže tanjše in kake upogljive pa malo požveči in izpljune. Tako je dobro mešat. Jaz vanj vtaknem kar celo vejo dolgo 1-2 metra in jo on počasi gloda, ko gre proti drobnim vejicam dodam drugo vejo in zadeva gre naprej.
Very Happy

še par slikic: takole zadevca zgleda od zunaj..

in tole so njegova usta in zobki Very Happy

_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Odgovori