Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2021
Mrfanc, jaz tole pravim bolj glede na moje razmere prezimovanja, ki so milo rečeno slabe. Rastline, po prestavitvi v notranje prostore, takoj začnejo odmetavati liste, napadejo jih pršice, itd. Zato jih raje držim zunaj kolikor dolgo se da. Čiliji so pa, kar se mraza tiče, precej vzdržljivi. Pri meni na vrtu rastejo in zorijo do zmrzali.
Mimogrede - včeraj je šlo v kisanje kar precej vražičkov različnih pasem in žlehtnobe...
_________________naredimo svet lepši
Mimogrede - včeraj je šlo v kisanje kar precej vražičkov različnih pasem in žlehtnobe...
_________________naredimo svet lepši
Bicikel je napisal/a: |
Nisem poznavalec, se mi pa dozdeva, da mora biti nabit z visoko stopnjo skovilov ala Habanero in višje tja do BHUT JOLOKIA. |
danes sem ga probal, ker sem delal novo rundo za fermentacijo, u madona ta pa res zažiga, kar oblilo me je, potem pa kar teklo z mene, kot da bi bil v savni. Habanero sem pred tem grickal, pa sem ga že navajen, tole je pa "stupid hot". Ampak sem še fino aromo zaznal. MIslim, da je to od enega kolega, ki goji ta močne kot so Carolina Reaper, Bhut Jolokia, Scorpiona sem mu jaz dal lansko leto, verjetno se je nekaj med temi hudimi skrižalo...v glavnem Habanero po moči ne seže do kolen.
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale
Makedonski resasti - črni ... revitalizacija !
Lepo se razvija. Zaenkrat s pinceto trgam vse cvetne popke, ki jih pridno nastavlja.
Po novem letu, ko se bo še bolj ojačan in ozelenel, bom pa začel pusčati cvetove in upam potem tudi plodove,
ki ne se bodo mogli skrižati z nobenim drugim čilijem/papriko, saj bo v ločenem prostoru.
--------
Lepo se razvija. Zaenkrat s pinceto trgam vse cvetne popke, ki jih pridno nastavlja.
Po novem letu, ko se bo še bolj ojačan in ozelenel, bom pa začel pusčati cvetove in upam potem tudi plodove,
ki ne se bodo mogli skrižati z nobenim drugim čilijem/papriko, saj bo v ločenem prostoru.
--------