Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2013
-
- Prispevkov: 1146
- Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am
Potrdim za Momotaro. Vsa ta leta sem se ga branila, pa ne vem, zakaj. Zadnjič pri Mariji pa sem ga poskusila, in če ne bi sedela, bi me na rit vrglo. Kak okus....od rdečih se je še po okusu izkazala Palmira, tudi po nasvetu MarijeV, in kar se tiče okusa, ji od takrat naprej zaupam. Izgleda, da imava podobnega._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Anne Brontë
Stara postaja, dobiš, pošlji mi naslov na ZS. Za vse ostale željne teh sort pa povem, da bom viške prinesla na jesensko srečanje, pa si boste tam razdelili po nekaj semen, ker predvsem Gold heart ima izjemno malo semen, Momotaro pa smo tudi že kar krepko pohrustali, preden sem uspela polovit semena._________________Živeti na podeželju je najlepše!
MARIJAV je napisal/a: |
Tule sem pa skoraj prepričana, da je ista sorta - bomo Ivčk vprašali, kaj je prav: Gold Heart ali Golden heart. Ta letošnja na fešti je bila moja in to je bil poleg Momotara najokusnejši paradižnik, kar sem jih kdaj vzgajala. |
Če sem iskrena, ne vem če gre za isto sorto, oz. ne vem, kako se pravilno imenuje. Po celem dopoldnevu iskanja po internetu ne najdem niti ene reference o tej sorti, niti enega podatka. Pa sem probala različna poimenovanja: Golden Heart, Gold Heart, Goldheart, spraševala po forumih, če jo kdo pozna.
Morda je bilo ime tuje, pa samo prevedeno v angleščino.
Marija, če si ti dobila seme od ?Darso? naj ona pove izvor, oz. kje ga je dobila, pod kakim imenom itn...
Vsekakor izredno dobra sorta, vredna gojenja. Pri mei bo drugo leto zagotovo na vrtu..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Darso mi je lani jeseni prinesla nekaj paradižnikov po njenem izboru, za večino ni vedela imena, le da so po njenem bili odlični. Skoraj v celoti se strinjam z njeno oceno, predvsem za Gold heart, katerega ime je edino povedala, verjetno pa to ime gre naprej z ustnim izročilom. Je povsem drugačen okus od Orangeoxheart, ki ga tudi imam, pa me ni prepričal.
Je pa še eden njen NN, lep rumen beefsteak, ki je zrasel cca 1,20 m in tudi pozno zori, ni zelo roden (le cca 5 debelih na 1 sadiko), je pa po okusu in teksturi tudi dober: mesnat z uravnoteženimi sladkorji in kislinami, predvsem pa lep:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Je pa še eden njen NN, lep rumen beefsteak, ki je zrasel cca 1,20 m in tudi pozno zori, ni zelo roden (le cca 5 debelih na 1 sadiko), je pa po okusu in teksturi tudi dober: mesnat z uravnoteženimi sladkorji in kislinami, predvsem pa lep:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!