Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Gobarjenje 2021
Borov goban je zanimiv tudi zato, ker ga lahko najdeš tudi zelo pozno. Celo zasneženega sem dobil. Je pa tudi prvi goban v letu. Ob pravem vremenu celo aprila ali maja. Kasneje mu postane prevroče in ga zvabijo ven šele hladnejše jesenke sape. Kljub markantni postavi pa so se mi danes kar lepo potuhnili med podrast.
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Živa
Jutri ti bo Andrej povedal, da so jurčki začeli rasti tudi pri vas. Jurčki so "ta glavni", a v tem času rastejo tudi druge gobe, ki po lepoti in okusu skoraj ali celo presegajo prve. Sirovka na žaru, Velika tintnica popečena z malo masla, Borov glivec na vse načine, Maslena lupljivka, tudi mešanice cigančkov, kostanjevk,mavljev... so krasna kulinarična konkurenca. Vse naštete sem danes srečal v gozdu in za njih ni potrebno splezati na kak visok hrib.
Jutri ti bo Andrej povedal, da so jurčki začeli rasti tudi pri vas. Jurčki so "ta glavni", a v tem času rastejo tudi druge gobe, ki po lepoti in okusu skoraj ali celo presegajo prve. Sirovka na žaru, Velika tintnica popečena z malo masla, Borov glivec na vse načine, Maslena lupljivka, tudi mešanice cigančkov, kostanjevk,mavljev... so krasna kulinarična konkurenca. Vse naštete sem danes srečal v gozdu in za njih ni potrebno splezati na kak visok hrib.
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Po okusu verjamem, da marsikatera presega jurčke, glede estetike se pa ne bi ravno strinjal. No, morda kakšne rdeče mušnice bi znale biti še bolj v simpatične, ampak teh pač ne bomo nabirali.
Borov goban, ki raste iz zelenega maha, ga vizuelno zame brez dvoma zmaga.
A maslenke so za kaj?
Poznam, vem da so užitne, ampak še nikoli utrgal. Me tista sluz na klobuku odbija.
Borov glivec ga pa zmaga. Pa sirovke na zaseki!
Kostanjevk letos še nisem srečal.
Borov goban, ki raste iz zelenega maha, ga vizuelno zame brez dvoma zmaga.
A maslenke so za kaj?
Poznam, vem da so užitne, ampak še nikoli utrgal. Me tista sluz na klobuku odbija.
Borov glivec ga pa zmaga. Pa sirovke na zaseki!
Kostanjevk letos še nisem srečal.
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Ja, tudi v škofjeloškem koncu rastejo. Ne ravno intenzivno, ampak se da nabrati.
Podobna bera kot predvčerajšnjim, morda malo večji. Sem in tja kak turek, še enega kostanjevčka sem srečal in je tudi končal v košari.
Lahko bi več nabral, če bi šel namensko zgolj samo po gobe.
Saj počasi imam dovolj za letos, morda naslednji konec tedna na hitro skočim še malo v ihanske hoste ...
Še tri sličice :
--------
Podobna bera kot predvčerajšnjim, morda malo večji. Sem in tja kak turek, še enega kostanjevčka sem srečal in je tudi končal v košari.
Lahko bi več nabral, če bi šel namensko zgolj samo po gobe.
Saj počasi imam dovolj za letos, morda naslednji konec tedna na hitro skočim še malo v ihanske hoste ...
Še tri sličice :
--------