Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - nadaljevanje

Odgovori
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

turnogo je napisal/a:

Pri meni asimine prva štiri leta praktično niso nič zrastle. Potem pa so podivjale. Po 7 letih imam 4 do 5 m drevesa. Sorta Prima in Sunflower. Do danes še nobenega ploda. Če naslednje leto spet ne bo nič, jih bom požagal in posadil hruške.

Pa so ti že cvetele ?
noam

Odgovor Napisal/-a noam »

Menda asimine rabijo kar precej časa, da zarodijo, kakih šest let v povprečju. Kolega je prve plodove dobil ravno po šestih ali celo sedmih letih, potem ko je že skoraj obupal nad njimi. Sosedi, ki imajo asimine že kakih dvajset let, pa so tudi zelo dolgo čakali, da je kaj zrastlo in še potem kako leto vmes ni bilo nič, zadnja leta je pa kar konsistentno lep pridelek. Tako da po moje se splača vztrajat.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Andrej Banko je napisal/a:

Lpmami, naročila za plodove asimin sprejemajo vse Agrolitove poslovalnice.

Pravkar sem naročila in bodo sporočili, kdaj lahko pridem iskat.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Naročila, v poslovalnici Šmartno pod Šmarno goro, ta mi je najbližje._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem jih pa že včeraj prevzel in že štiri pojedel ! njami

Se moram kar potruditi, da se zadržim, ker bi jih zlahka zmazal 10 ali 20 naenkrat ...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ja, sem brala, da v večjih količinah lahko povzroča hude prebavne težave, zato se tudi jaz držim nazaj - ampak težko._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka

En zabojček asimin smo pojedli. Danes sem iz Agrolita pripeljala še dva. To bo vse za letos. Za naslednje leto pa upam, da bo že kak domač plod.

Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

po kakšni ceni pa naroćate pri Agrolitu kg asimine.
Hvala za odgovor.

Ana
Uporabniški avatar
Plamenka

Tukaj piše: https://www.kmetijagroselj.si/narocilo-asimin
A kot vidim, je za letos konec.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ne mislim, da ne zaslužijo take cene glede na ves vložek vanje, a zame je to občutno več, kot sem pripravljena dati za kilogram sadja, ne glede na okus. No, našim niti niso bile preveč všeč, hvalabogu. Ostajam kar pri jabolkih. Smile
Odgovori