Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - nadaljevanje

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Ja, količine... - za shranjevanje se jih ne rabi, "rokavčkov", za transport so pa super.
Imam pa sam drug problem - rad bi se znebil plastike v največji možni meri - in po ´čistki´ na vrtu pride na vrsto klet...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Lahko bi bile take mrežice spletene iz volne ali pa klekljane ... Razz
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Andrej Banko je napisal/a:
Lahko bi bile take mrežice spletene iz volne ali pa klekljane ... Razz
Ja, klekljane 🤣_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

AB: bojim se, da bi bile pletene ali kvačkane, kljekljane pa še sploh, precej bolj drseče od plastičnih.

Podobno bi bilo z rokavi obrabljenih oblačil. Bolje bi se najbrž obnesli patenti starih elastičnih nogavic in podobno. A je najprej treba preizkusiti. Ni ravno super, če ti polna težka litrska steklenica spolzi iz ovitka na betonska tla. Iz tele plastike pa ne drsi, sem pravkar preizkusila na enem primerku, s katerim je bila izvorno opremljena kupljena steklenica. Zato mi je to sploh padlo na pamet. Mimogrede: zadevica se rada trga, za večkratno uporabo je treba kar previdno z njo.

Tisti, ki ste dobili z asiminami, kar spravite , verjemite, da vam bodo še prav prišle.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ana je napisal/a:
po kakšni ceni pa naroćate pri Agrolitu kg asimine.
Hvala za odgovor.

Ana
Točno ne morem reči, ker sem zraven v trgovini kupila še neke malenkosti, a mislim, da so bile po okrog pet evrov._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Ker imam le eno asimino, resda samooplodno, sem brskal po forumu kako je z opraševanjem, oz. pomočjo pri njem, saj mi letos prvič normalno cveti. Tako pozno zaradi laksarce Sad , zadnji 2 leti pa je bila itak pozeba. Pogledal sem še na stari forum in med pošto naletel na dopisovanje iz 2012, ko sem sadiko nabavil v Ševnici, med Trebnjim & Mirno, pri Jankotu. Sem mu pisal na mail in začuden takoj prejel sledeč odgovor, ki ga bjavljam tudi tu, saj asimin praktično ni moč dobit:
Zdravo,
sadike imamo, že malo močnejše sadike, v loncih 10L = 35 €, imajo polno cvetnih nastavkov.
Ali manjša sadika = 25 EUR.
Sorta pa samo Prima.

>> V nabavo grem, verjetno kar jutri Smile
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Letos bi želela, da bi vsaj ena od obeh asimin naredila kak plod. Obe imata nekaj cvetov. Cinija je rekla, da obesi nanjo košček mesa, da privabi muhe in tudi naši asimini sta dobili vsaka en košček. Problem pa je, da trenutno nimamo muh, vsaj opazila nisem nobene. Rolling Eyes Tudi čmrlja ravno zdaj ni nobenega. Naj poskusim oprašiti s čopičem?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Najboljša rešitev.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

A kdo ve, kako velik, oziroma koliko odprt cvet mora biti, da je cvetni prah "zrel" - da je ugodno za ročno opraševanje ?
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Velik in vijolčast, moraš spremljati. Cvetni prah se kar osuje na čopič.
Pomembno, cvetni prah preneseš na komaj odprt cvet.
Odgovori