Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Laška repa, topinambur - Helianthus tuberosus

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

kravzlj: Je uspešno. Na ta način se mi ga je uspelo povsem znebiti v 3 letih. Pa še material za zastirko sem pridobila.
Seveda sem pa poprej izkopala in pobrala vse gomolje, kolikor se je dalo natančno.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, deluje, a za natančne in potrpežljive in na kak teden, 14 dni je treba puliti.......................sicer se pa širi nekako tako kot dresniki, z vsakim koščkom korenike. Mad In, če odtrgaš steblo s koščkom korenine, se ta tam, kamor si odvrgel steblo, lepo ukorenini,..................
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

z redno košnjo ga uničiš, preizkušeno. "Krompir" ima okus po repi, cvet pa diši kot sončnični:

Odgovor Napisal/-a javrgar »

(nov. '20)
ve kdo za koga ki pošlje topinambur po pošti ? Rabim nekaj debelih gomoljev (pol kile - kilo) samo za posadit ker vem kako se potem ta reč razraste.
Zgleda, da so ga včasih imeli v Sparu, a zdaj piše "Izdelek ni več na voljo."____________________
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

za sladkorne bolnike je odličen. Pečen tudi. Surov na solati. Če ga uživaš, se ne razrašča, kot bi želel (ker nima možnosti zaradi konzumacije)._________________Lp, Živa
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Ja je isto imam godinama Very Happy.
Evo ejdan video od mene u vezi ove cicoke.
Vađenje i pravilno čuvanje krtola čičoke.
https://youtu.be/qpHVQ-uFx1o
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Mišo, u tvom se videu vidi da krtola ima-nema ... Prema tvom iskustvu koji su faktori koji doprinose tome da bi njih možda bilo više?
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

crtj je napisal/a:
Mišo, u tvom se videu vidi da krtola ima-nema ... Prema tvom iskustvu koji su faktori koji doprinose tome da bi njih možda bilo više?

Moderator, prosim, da se prevede v slovenščino._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Slovenski jezik je skozi zgodovino preživel marsikaj - brez subvencij - in je po mojem prepričanju sposoben preživeti tudi to, da si z nekom prijazen in se pogovarjaš v njegovem jeziku, ker ga znaš boljše kot on tvojega.

V kolikor moderatorji menijo, da ni tako, pa seveda temu prilagodim.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Turnogo, doslednosti ti manjka, le zakaj imaš v podpisu angleški izrek?
Crtj, se strinjam, prijaznost je na mestu.
Odgovori