Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cepljenje sadnih dreves
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale
Imam eno vprašanje. Sigurno je že bila kaka debata na to temo, ampak na hitro ne najdem nič. Torej podrl sem divjo češnjo, staro mogoče kakih 10-15 let, ker je bila pač napoti. Spomladi je v radiju cca 10m okoli štora zrastlo ogromno koreninskih poganjkov, ki sem jih potem cepil. Prijelo se je skoraj vse. Zdaj pa moje vprašanje. Ali je to sploh smotrno? Bodo ta nova "drevesa" dejansko preživela in bom imel na koncu za cel sadovnjak češenj ali bo to vse slej kot prej propadlo? V štor so se namreč takoj naselile gobe in ga zdaj počasi prežvekujejo, tako da se bojim, da bodo na koncu požrle vse. Kakšne so izkušnje iz prakse?
Za drugo leto si izbiram hruško ali dve, na enako osnovo bi cepil tudi nashi ali dva, mogoče tudi kutino ...
Pregledoval sem tudi tuje strani in dobil občutek, da nekatere drevesnice vse sadike hrušk cepijo na posredovalko (Hardijevo). "Kompleta", ki bi ga želel, seveda ne najdem ...
Podlaga bo nizka - če povsod nacepim posredovalko, katero naj izberem, kaj svetujete?
Hvala za odgovor.
Pregledoval sem tudi tuje strani in dobil občutek, da nekatere drevesnice vse sadike hrušk cepijo na posredovalko (Hardijevo). "Kompleta", ki bi ga želel, seveda ne najdem ...
Podlaga bo nizka - če povsod nacepim posredovalko, katero naj izberem, kaj svetujete?
Hvala za odgovor.