Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2013
mfranc, verjetno bi bilo zelo dobro in predvsem slastno oviti okoli čilija malancan in slanino. jaz sem na pečeno kriško melencana dala maso za polnjenje v katero sem nasekljala čilije poleg ostalih reči in to zavila toliko, da so konice melencana prišle skupaj.
probaj tole:
1. sredinski del melancana malo izdolbeš toliko, da notri položiš čili v posteljico od nasekljanega peteršilja, česna in malo drobtin. v čili daš zrolan kos sira in rezinico pršuta, lahko tudi slanina ali filet slanega inčuna. pokapljaš z olivnim oljem in daš na lahek ogenj, oz. žar. za kratek čas pokriješ s staniolom, da se opari tudi zgornji del. lahko tudi vse skupaj oviješ v staniol a potem je nekako bolj kuhano kot pečeno.
2. ali pa zavij v staniol na tretjino po dolgem odrezan krompir, nič lupljen samo dobro opran. v izdolben krompir daš rezino putra ali olivno olje malo posoliš, popopraš in noter položiš napolnjen čili. zaviješ in čez cca 20 min lahko samo dol padeš ko probaš. (seveda od začetka je težava da ugotoviš kdaj je krompir pečen). receptov je še pa še. pa dober tek ti želim, kar slinim se zraven in lpvoda._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
probaj tole:
1. sredinski del melancana malo izdolbeš toliko, da notri položiš čili v posteljico od nasekljanega peteršilja, česna in malo drobtin. v čili daš zrolan kos sira in rezinico pršuta, lahko tudi slanina ali filet slanega inčuna. pokapljaš z olivnim oljem in daš na lahek ogenj, oz. žar. za kratek čas pokriješ s staniolom, da se opari tudi zgornji del. lahko tudi vse skupaj oviješ v staniol a potem je nekako bolj kuhano kot pečeno.
2. ali pa zavij v staniol na tretjino po dolgem odrezan krompir, nič lupljen samo dobro opran. v izdolben krompir daš rezino putra ali olivno olje malo posoliš, popopraš in noter položiš napolnjen čili. zaviješ in čez cca 20 min lahko samo dol padeš ko probaš. (seveda od začetka je težava da ugotoviš kdaj je krompir pečen). receptov je še pa še. pa dober tek ti želim, kar slinim se zraven in lpvoda._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Ja Marija, prov lušte delajo tistim katerim šele dobro zorijo
mfranc, dobr si streniral domače, pol krožnika jalapenotov je pa še zame prehuda Drugo leto bo pa že pol krožnika habanerotov?
voda, recepti zvenijo zelo okusno, slike so pa da dol padeš! Tvoje recepte iz zadnjih strani sem skopiral v Recepti s čilijem, upam da ne boš jezna
mfranc, dobr si streniral domače, pol krožnika jalapenotov je pa še zame prehuda Drugo leto bo pa že pol krožnika habanerotov?
voda, recepti zvenijo zelo okusno, slike so pa da dol padeš! Tvoje recepte iz zadnjih strani sem skopiral v Recepti s čilijem, upam da ne boš jezna
ne vem, kaj sem zabluzila pri prvi fotki...petek verjetno je kriv
sprašujem vas, kaj imam za ene čilije? Na dveh imam sicer oznake, na enem piše samo "ta hud", prvi pa je po moje res "penis čili", vsaj tako se razvija
tisti z viola cvetki pa sploh ne naredi plodov
sem pa zadnjič odtrgala rdečega kot mala paprika in sin se je kar malo zasolzil-kot kaže, sem mu končno podkurila!
Vse vas prisrčno pozdravljam.
Aja,pa pobiksala sem ga s tem sajenjem "na glavo" in na vrhu jagode, kajne? Zdaj že premišljujem, kako ga prezimim...?Človek se pač celo življenje uči- ne verjemi vsega, kar delajo čez lužo in potem krasne fotke objavijo...
Lp iz Rovt
P.s. Zelo si želim tudi imeti čilije, ki so v obliki zvončkov, pred leti sem jih videla v Bih, ko pa sem vprašala zdaj za seme, nimajo več
sprašujem vas, kaj imam za ene čilije? Na dveh imam sicer oznake, na enem piše samo "ta hud", prvi pa je po moje res "penis čili", vsaj tako se razvija
tisti z viola cvetki pa sploh ne naredi plodov
sem pa zadnjič odtrgala rdečega kot mala paprika in sin se je kar malo zasolzil-kot kaže, sem mu končno podkurila!
Vse vas prisrčno pozdravljam.
Aja,pa pobiksala sem ga s tem sajenjem "na glavo" in na vrhu jagode, kajne? Zdaj že premišljujem, kako ga prezimim...?Človek se pač celo življenje uči- ne verjemi vsega, kar delajo čez lužo in potem krasne fotke objavijo...
Lp iz Rovt
P.s. Zelo si želim tudi imeti čilije, ki so v obliki zvončkov, pred leti sem jih videla v Bih, ko pa sem vprašala zdaj za seme, nimajo več