Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Crassula - tolstica

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Muha, preprosto pa učinkovito. Samo spomniti se je treba vsak dan metulj_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

pozdrav

muha, o preventivnem špricanju z vodo pa še nisem slišal, ampak zanimivo. To bi sigurno delovalo za pršice (rdeči pajek), ker ga je s špricanjem baje mogoče nadzorovati ali odstraniti. Za volnatega kaparja pa še nisem silišal. Mu izgleda tudi ustreza suh zrak.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Več nas bo poskusilo, bolj se bomo prepričali ali zares deluje. Da bi znal biti razlog v tem, me je navedlo, ker jih zunaj nikoli ni bilo. Pojavili so se vedno ob prezimovanju, tja proti spomladi.

Ravno zaradi volnatega kaparja, ki se je do spomladi razbohotil na prastarem velikem božičnem kaktusu, sem le-tega zavrgla. Crying or Very sad Te mesece spet pršim, v upanju, da moje drevo denarja ne bo obrodilo "malih belih mastnih zapredkov". Evil or Very Mad
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Torej: letos že drugo zimo so ob vsakodnevnem pršenju božični kaktusi in krasule brez vatastih uši! very happy Takle čas so bili prejšnja leta "lepo obloženi".
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bravo, Muha, za vztrajnost. Res je, da pozimi rastlinam v kurjenih prostorih primanjkuje zračne vlade in se jih zato (lažje) lotijo različne zverinice._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

super, muha! jaz sem prinesla iz cvetličarne krvavo uš, ki se je ne morem znebiti in ročno odstranjujem, kjer je to mogoče. sem se eno leto poslovila od vseh sobnih rastlin, vsepovsod je rada. še na čili se preseli. asparaguse pa škropim z insekticidom, preveč jih je in kar prihajajo nove. krvava uš ima ravno tako belo oblogo._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Mi jih imamo v zimskem vrtu, kjer temperture padejo tudi na 5°C in nikoli nismo imeli problemov z ušmi.
So pa ravnokar zacvetele, kot vsako leto:

C5-D94032-7-CB4-4-DB3-A7-FA-69-DC84-C8-F311
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Čudovita!

Meni je zacvetela enkrat samkrat. Ne vem, kaj je bilo odločilno in ne znam ponoviti pogojev.
Uporabniški avatar
Peter

Nam cvetijo vsako leto v približno enakem obdobju.
Zgleda, da rastlina začuti pomlad, noči in jutra so še hladna, dnevi pa se začnejo daljšat in so toplejši.
Uporabniški avatar
Peter

Naše cvetijo v rastlinjaku:

Odgovori